keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Zergmouser Platte Knoop

"Mikä h'lvetti tuo on?" näkyy ilme punaturkkien naamalla, kun kävelin pihalle valkoisen karvapallon kanssa reipas viikko sitten. Digi roturasistina oli heti haukkumassa ja muutenkin äänessä, koska ei se tykkäile "väärän rotuisista" koirista. Digi ei ymmärrä miksi minun piti tuollainen tuoda ja mitä se tekee meidän "laadukkaiden" punaisten seassa. Samaa taitaa miettiä jokainen koira sekä virtuaalikasvattaja "Miksi tuo valkoinen on Terneen eksynyt?"

Halusin jonkun väripilkun, ns. "väärän värisen koiran", punaturkkisten laumaa. Olihan meillä jo pari mäykkyä, mutta niistäkin osa on punaisia.

Digi on niin pahasti roturasisti, että mietin pitkään, voinko edes ottaa mitään muunlaista koiraa kuin tolleria tai punaista mäyräkoiraa. Olin kuitenkin tutustunut jo näihin valkoisiin palloihin Nuuskuttajassa sekä Hensun luona samalla kun olin käynyt Marttia katsomassa. No, eihän tälläistä käyttäytymistä voi tietää muuta kuin kokeilemalla. Viikko sitten salakavalasti kenellekkään mainitsematta matkasin Hollantiin ja toin sieltä tänne Ranskaan uroksen.

Päädyin kuitenkin sitten ottamaan tälläisen valkoturkkisen ja meille kävelikin tosiaan viikko sitten aivan Hollannista asti tuotu japaninpystykorva ja sukupuoleltaan edustaa sitä komeampaa puolta eli uroshan tämä on. Kävin huhtikuun puolella pienen visiitin tuolla Hollannissa Zergein luona ja tutustuin siellä vielä enemmän näihin japseihin. Hänen koiransa olivat omasta mielestäni aivan huippuja, ulkonäöllisesti, luonteelta sekä terveystuloksiltaan. Halusin ehdottomasti Zergeiltä uroksen, koska hänellä on pitkä kokemus tästä rodusta.

Käyntini jälkeen yksi hänen huippu nartuistaan astutettiin yhdellä hänen omista huippu uroksistaan.
Herrasmiehen emä on Zergein oma kasvatti Zergmouser Zee (Zee on suomeksi Meri) eli Zeg. Zeg on monen maan (4) ja kansainvälinen muotovalio sekä se on kisannut itsensä myös agissa valioksi. Kaunis, toimiva narttu jolla on hyvä luonne ja terveystulokset aivan huippu luokkaa.
Sitten tämän prinssin isähän on myös Zergein oma kasvatti Zergmouser Sierra eli Siqu.
Siqu on myös monen (6) maan ja kansainvälinen muotovalio. Siqu on enemmän hoitanut ns. "vahtikoiran virkaa" Zergein pihamaalla. Siqu on kova vahtimaan eikä se hevillä päästä vieraita ihmisiä pihaan. Ihastuin Ziqun omalaatuiseen luonteeseen, onneksi kuitenkin Zegin luonne tasoittaa sitä. Ziqulla on täydelliset terveystulokset myös.

Etteköhän te ole nyt kuulleet aivan riittävästi tästä valkoisesta pallosta, että voin alkaa jo kertomaan jopa hänestä itsestään. Eli tämä uros on viralliselta nimeltään Zergmouser Platte Knoop eli tuttujen kesken vain Pate. Hän on vielä nuorukainen, mutta kasvaa kovaa vauhtia. Patella on todella herttainen luonne. Digikin on hyväksynyt Paten yllättävän äkkiä eikä meillä ole enään ollut mitään turhaa ärhentelyä tätä nuorukaista kohtaan. Patekin on tottunut laumaan todella äkkiä.

Kuva on Iivin käsialaa, kiitos<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti