torstai 4. kesäkuuta 2009

Merry Berry's Valency


Mikään tarkoitus ei ole koskaan ollut ottaa partacollieta, mutta kävin kuitenkin Foredeelle hakemassa tuollaisen karvakaverin Englannista Elainen luota.

Ihastuin täysin Elainen koiriin, koska niillä oli tallessa vielä alkuperäinen paimennusvietti ja ne olivat ulkonäöllisesti vielä kauniita koiria. Vietin pari päivää Elainen luona ja tutustuin hänen koiriinsa. Vakuutuin siellä entistä enemmän, että voisin ottaa joskus itselleni häneltä partiksen. Parin päivän päästä matkustin Suomeen Nancyn kanssa ja vein sen Foredeen luokse.

Siitä pari päivää kului ja Foredeelta tuli soitti, että hän ei voisi enään pitää tätä kaunokaista. Pari päivää mietin (laitoin Miruulle viestiä, että saako tuon kuvan mukaan) ja taloon astelikin sitten tämä nuori kaunis prinsessa.

Muut koirat ottivat Nancyn paremmin vastaan kuin Paten. Digi oli heti kiinnostunut nuoresta ja kauniista tyttösestä, siinä samalla Digi unohti täysin roturasistisuutensa.

Eli tämä kaunis harmaavalkoinen neitokainen on nimeltään Merry Berry's Valency, mutta kaikki kotoisammin kutsumme häntä Nancynä. Rodultaanhan hän on minulle täysin vieras partacollie, näitä minulla ei virtuaalisesti koskaan ole ollutkaan niinkuin ei japaninpystykorviakaan.

Vaikka emme vielä kehissä ole käyneet, on Nancylle annettu ns. "epävirallisia" arvosteluja
Svea EH - Melko hyvä pää, takaraajat hieman pitkät. / ja takaraajojen kulmaukset voisi olla paremmat.

Ja päätin nyt piviko-tuomarina arvostella Nancyn myös itse
"Kauniin värinen ja hyvä turkkinen junnu narttu. Erinomaiset rungon mittasuhteet. Saisi olla pisempi kaula. Erinomainen pää. Raskas kokonaisuus, vähän jopa liian raskas. Voimakkaat raajat. Erinomainen, rodulle ominainen ilme. Hyvät käpälät. Rungoltaan hyvin kehittynyt junnunarttu, mutta karva kaipaa vielä kehitystä." päivästä riippuen EH-ERI
Nancyn kuva on Miruun piirtämä

2 kommenttia:

  1. Näämme samalla hänet :) Voi kun on kaunis! No en ole mikään asiantuntija joten ihan vaan heitin :)

    VastaaPoista