tiistai 16. kesäkuuta 2009

Pentusuunnitelmia & nsnu myynnissä

Tänään Iivin narttu Tähti astutettiin omalla uroksellani Digillä. Nyt odotellaan, jos vaikka pentuja syntyisi joskus juhannuksen jälkeen (:

Pomokin ilmoitettiin ensimmäiseen näyttelyynsä Tanskan Voittajaan. Toivotaan, että Raks tykkää Pomosta ja muista tollereista.

Öyvöyvöy.. Tässä on nyt kovaa pohdintaa, että mistä tulee seuraava terneläinen Ternee. Eihän meillä asu kotona muuta kuin yksi Terne ja se on Geera.
Periaatteessa haluisin noista kaikista kolmesta pentueesta pennun, mutta en kuitenkaan halua. :D Bloken ja Dupen pentue houkuttelisi kovasti, mutta siitä saan toivottavasti lykättyä Miruulle sijoituspennun. Denin ja Dinan <3 Ah mitä mussukoita tästäkin pentueesta voisi saada.

Cicin pentueesta olisi luultavasti lähtemässä Nuuskuttajaan sijoitusnarttu ja Iiville oma pentu. Sitten Jenna puhui, että harkitsee myös pentua. Cicin pentueen isä on vain tosi pahasti auki! En vieläkään tiedä, kenetkä haluaisin isäksi.

Niin ja onhan sitten vielä yhtenä vaihtoehtona Willyn ja Merin pentue. Siitä on toivottavasti lähdössä Tollerille sijoituspentu.
Onhan sekin mahdollista, että Tähden ja Digin pentueeseen syntyy vielä kolmas pentu ja sille ei sitten ole kotia.. Mutta siinä suvussa on taas Sunlit Put, mitä en halua tulevan pentuni sukuun. Samoin kun on Willyn ja Merinkin pentueessa.

Myynnissä olisi yksi kiva uros tai sitten mahdollisuuksien mukaan voin lainata sitä jalostukseen.

Olen nyt päättänyt ottaa takaisin uroksen Ternen Dandy M eli Veeti.
Veeti on lonkiltaan (A/A), kyynäreiltään (0:0), polviltaan (0/0) ja silmiltään terve.
Hän on luonteelta tosi kiva poika.

Tuloksia
Noilla kuvilla sai Jennalta hyvän Nuuskuttajan pitämässä erikoisnäyttelyssä.
Arvosteluna oli "Todella kevyt pää. Liian raskaat ja suuret korvat. Kaulaa saisi olla paljon enemmän. Koiralla on todella puutteellinen etuosa. Hyvät suorat eturaajat. Hieman löysyyttä ranteissa. Kokonaisuus hyvin epä tasapainoinen. Liian matala raajainen uros. Selkälinja saisi olla suorempi. Häntä on hieman ylös kiinnittynyt. Todella heikko takaosa. Kinnerkulmauksia koiralla ei juurikaan ole. Polvikulmauksia ei löydy yhtään. Selvä sukupuoli leima. Koira esitetään turhan massavassa kunnossa. Erinomainen karva ja väritys."
Poika on suorittanut hyväksytysti noutajien taipumuskokeen [NOU1] sekä käyttäytymiskokeen [BH]. Veeti on yhtä VOI1'stä vaille mejävalio. Tämän kaiken hienouden lisäksi pojalla on tokosta TK1 eli se kisaa AVO-luokassa.

Veetin suku
Omaan mieleeni Veeti tulee hyvästä suvusta, isänä toimi oma urokseni Atte ja emänä oli Ruotsista lainattu narttu.
Veetin sisko on Meira, yksi parhaiten menestyneistä kasvateistani. Meiralla on yksi pentue jossa on kolme pentua. Atella on myös toinen pentue D-pentueen lisäksi, siitä pentueesta on käytetty yhtä koiraa jalostukseen ja pentueeseen syntyi kaksi pentua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti