maanantai 10. lokakuuta 2011

Vesipelastusta ihan kisoissa

Tottakai me lähettiin sankoin joukoin vNNY:n järjestämään vepekokeeseen. Valitettavasti VOI-luokassa ei ollut yhtään tolleria.

SOVE
hyväksytty: Effy (C. Effy), Nuutti
hylätty: Nuge, Zaza, Tarra, Norma, Otto, Ezra (C. Ezra), Viima, Shotti, Yadi, Rico, Etta (C. Etzi), Riia

ALO
1: Räpääjä (LKV), Raidi
2: Raka, Lexa
3: Myrkky, Repo, Lorro
0: Suke, Ux, Mansikka, Vani, Aatos

AVO
1: Beke (LKV)
2: Ankka
3: Mando
0: Sauli

Raka jäi pisteen päähän ykkösestä JOLLA OLISI SAANUT SIIRRON AVO-LUOKKAAN! Voin kertoa, että kirosin ja huusin tuloksen kuullessani. Miettikää! PISTE! Vaan yksi piste.. Rakaan oon kuitenkin tosi tyytyväinen ja se teki hienosti. Ainut "paha" virhe oli se, että Raka sivuutti maalilinjan vähän alle metrillä josta lähti se puuttuva yksi piste! ÄRSYTTÄÄ! Se yksi ratkaseva piste. Ei ole koskaan ohittanut maalilinjaa.

SOVE-koirat oli omasta mielestäni huonoja. Tosin varmaan suurimman osan eka koe ja keli oli todella huono. Oton suoritus nauratti. Sillä ei selvästikään ollut homma hallussa. Treeniä lisää ja sit mennään koittamaan uudestaan. Nuutti on kerran aiemmin käynyt koittamassa (hylätyllä tietysti) joten odotinkin, että se läpäisee soveltuvuuskokeen ja kyllähän se läpäisikin. Oli luokan viimeinen kolmesta joka pääsi lävitse. Batterin sijoitustyttö Effy teki hienoa työtä ja olikin luokkansa paras. Ansaitsi ehdottomasti päästä soveltuvuuskokeen lävitse.

Omat alokasluokkalaiseni lähinnä säälitti paitsi Raka. Luulis, että homma toimis kun sove on kuitenkin sama kuin ALO. Mut Raidilla ja Marsilla meni hyvin!

Lorron hukkuvan pelastaminen on säälittävä. Ei saanut siitä edes puolia pisteistä. Tosi naurettava näytös, jos ei olisi tehnyt mieli itkeä. "Lisää treeniä" sanoi tuomari. Muuten kuulemma hyvä vepekoira, mutta hukkuvan pelastaminen ei toimi ja se pitäisi saada kuntoon. Muutenkiin kuulemma tarvitsee hiomista useammalla osa-alueella. Noihan oikeastaan tiesinkin, mutta kyllä harmitti.

No mites Aatos? Oli vielä huonompi kuin Lorro. Kotona hommat toimi loistosti kun treenattiin vikan kerran ennen koetta. Yllätys oli aivan järkyttävä kun huomasin kuinka Aatos toimi tai paremmin sanottuna ei toiminut. Uinnista sai täydet pisteet (melkein yllätyin, että osasi edes uida..). Veneen nouto ja hukkuvan pelastaminen melkein nollille ja esineen viennistä sit vähän enemmän pisteitä.

AVO-luokka yllätti. Olin valmis laittamaan pääni vadille, että Mando ja Sauli saavat ykköset tai edes hyvät kakkoset, mutta ei. Pojat päätti näyttää, että eipä tuo mamma osaa kouluttaa vepekoiria, vaikka AVO:ssa ollaan.. Mandolla kolmonen ja Saulille hylätty. Lähinnä nauratti koko AVO-luokka.

Beke ei ole käynyt kertaakaan kunnolla treenaamassa vesipelastusta ja nuoriso on sit vääntänyt ja kääntänyt viimeisen pari kuukautta oikein tiiviisti vepeä. Mites kävi? No, Beke oli ainut koirani joka sai ykkösen EIKÄ ole treenattu YHTÄÄN! Musta tuntuu, että treenaaminen on ihan turhaa. Miksi treenata kun se ainut treenaamaton koira sai ainoan ykkösen? Beke jäi kahden pisteen päähän täysistä pisteistä ja oli AVO-luokan ainut ykkösen saanut joten samalla voitti luokkansa. Ja tämän pojan piti jäädä eläkkeelle.. Toki eläkkeellehän on hyvä lähteä ykköstuloksen saaneena.

Voi terve mikä päivä. Jotenkin vähän turhan koominen. Onnea kaikille tuloksiinsa tyytyväisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti