tiistai 25. lokakuuta 2011

Penturumbaa....

BYÄÄÄÄH! EN HALUA! Å-pennut lähtivät vähän aika sitten omiin koteihinsa, paitsi Jamma jäi jammailemaan tänne. Mirin pennut pitäisi syntyä ensi kuussa ja nyt vielä tämä.

Lupasin Batterille, että Catacogerin F-pennut voivat tulla tänne kasvamaan, koska Batter perusteli sen sillä, että Ranska on kuulemma lähempänä Italiaa ja Espanjaa kuin Suomi. Mörön eka pentue oli kooltaan viisi pentua. Toivon tosissaan, että tämä pentue ei ole mikään kovin suuri. Pentujen tullessa luovutusikään Mörkö lentää sen ainoan Suomeen menevän pennun kanssa Suomeen. Ja jos pentuja syntyy vaikka 15kappaletta niin minä etsin niille kodit Ranskasta... Kylläpä oli huono diili. Saisin kuulemma palkaksi tästä yhden pennun :D ritarillisesti lupasin jättää ottamatta.

Yksi päivä mietiskelin tässä, että Ezran otin vain mejä- ja nomekoiraksi tai jos tarkempia ollaan niin etsin sille Ranskasta yhteisomistuskodin josta saisin sen silloin tällöin hakea treenaamaan ja käyttää kisoissa (vain mejä & nome) sekä käyttää joskus ehkä jalostukseen, jos pärjää. Alkuunhan mun ei edes pitänyt tehdä sille sivuja. Nyt poitsu on tässä kisaillut pk-jäljellä (BH Jk1) ja suorittanut pelastuskoirien sekä vesipelastuksen soveltuvuuskokeen hyväksytysti (RH-E). Ezra on startannut myös agissa (31/40), mutta siellä ei ole niittänyt mainittavaa menestystä.

Me ollaan treenattu tosi paljon pk-lajeja. Tuloksiakin on alkanut tulemaan (muitakin kuin hylättyjä). Esimerkiksi Nuutti on saanut oikeuden pk-jäljeltä & -haulta AVO-luokkaan.

Kun muitten kanssa on väännetty pk-lajeja niin Bella on hionut agia. Bella on pitänyt pienoista taukoa kisaamisesta joten aloitettiin kevyesti treenaamalla ensin pieniä radan pätkiä. Bella teki ne suuremma mielenkiinnolla joten otettiin sellaisia normaalin pituisia ratoja ja häiriönä on toiminut häkissä kiljunut Lellu. Lellulla palaa aina kiinni, kun joku muu saa tehdä ja hän ei joten varmasti alkaa huuto. On Lellukin päässyt vähän hyppimään ja hienosti on mennyt. Lellunkin kanssa on treenattu III-luokan ratoja, koska vielä olisi tarkoitus tytsyn kanssa hakea ne puuttuvat vKUMA:t.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti