torstai 20. lokakuuta 2011

Toller Show 2011

Nyt on iloisesti Toller Show 2011 käyty pyörähtämässä. Tuomarina toimi tolleriharrastajille tuttu, mutta tuomarina vielä melko tuntematon Serena. Ja tässä samaan hengenvetoon mainittakoon, että Serena antoi pitkään kotia etsineelle Turbolle kodin! Hienoa, että poika sai hyvän kodin.

Matkasimme jo eilen Belgiaan ja majoituimme koko katraan kanssa eräälle tutulle belgialaiselle kasvattajalle. Batter majoittui hotelliin pasan kanssa (majoittuivat omiin huoneisiin) ja he jakoivat koiransa kahtia jolloin molemmilla oli yhtä suuri vastuu. Yllätyin, että Beatrice (on Norman omistajan toisen koiran kasvattaja) suostui majoittamaan täysin vieraan ihmisen suuren lauman kanssa kotiinsa. Koirille oli tilaa. Paljon ulkotarhoja ja mahtavat maisemat. Vähän maatilamaista siellä oli, mutta pakko kiittää Beatricea majoituksesta! Mahtavaa oli ja koirat saivat juosta irtona.

Tuomariesittelyn lukiessani olin vähän hampaat irvessä. Tästä ei voi tulla meidän näyttely ja vieläpä erikoisnäyttely joka menisi todella huonosti. Painoin ajatuksen taka-alalle ja lähdin iloisin mielin näyttelypaikalle. Näyttelypaikalla huomasin myös, että olin unohtanut ilmoittaa Luisen mukaan. No onneksi olin edes muistanut ottaa koiran mukaan kun esiintyi jälkeläisryhmässä.

Ekana oli luonnollisesti pennut. No Peggy sai kunniapalkinnon ja oli vastakkaisen sukupuolen paras pupsi.

Junnu-uroksissa yksi pojista yllätti tuloksellaan. Å-pennuissa ei oletettu olevan yhtään näyttelypiskin vikaa, mutta toisin kävi. Oscari sai erinomaisen. SA jäi saamatta, mutta miettikää. Erinomainen.

Junnunartuissa meni hyvin. Serre sai SA:n ja voitti luokkansa. Neitokainen sijoittui myös loppujen lopuksi PN-kehässä kolmanneksi ja valittiin myös roppijunnuksi. Ainut miinus tuntui olevan otsapenger joka saisi olla parempi. Hyrrä, Vani ja Zaza saivat erinomaiset. SA:lla höystettiin Dinan ja Lauran erinomaiset. Laura oli luokkansa neljäs ja Dina kolmas. Jolla ja Priima saivat hyvät. Priimassa taisi olla enemmän moitittavaa kuin Jollassa ja jollankin virheet saattavat kadota iän myötä (eli ei koskaan, koska se jumittaa koko ikänsä junnuissa..).

NUO-urosten huonoin koira oli Lexa. Se on aina todella epämääräinen esiintyjä ja pisti todellakin ranttaliksi. Yleensä joten kuten kykenee esiintymään kanssani, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Lexa ei näyttänyt hampaitaan vaan aukoi suutaan (ei haukkunut vaan ns. haukotteli) ja kun tuomari sai koskea kuonoon niin Lexasta oli ihan mahdoton ajatus tuomarin antaa sörkkiä selkää tai palleja. Ei Lexa pelkää. Sillä vain on joku mielihäiriö. Mandon tulos oli yllättävä. Se sai hyvän. Toisaalta eipä se hyvä huono ole, mutta odottelin erittäin hyvää, kun Mando yleensä sen erittäin hyvän saa. Otto ja Norppa saivat erinomaiset hyvällä arvostelulla. Ferrari yllätti myös, mutta hyvällä tavalla. Uros sai SA:n jonka lisäksi sijoittui myös PU-kehässä neljänneksi päivemmästä.

Batterin sijoitustytsy Effy oli NUO-narttujen ensimmäinen eikä aloittanut huonosti. Effy sai erinomaisen, mutta SA jäi saamatta. Sijoittui kuitenkin luokkansa neljänneksi. Erinomaiset sai myös Ux ja Sunny. Kumpikaan ei sijoittunut luokassa. Luokassa toiseksi tuli pasan Mansikka joka sai SA:n. Mansikalla on pieni pää joten se varmaan selittää tytön puuttuvan älyn? Eihän pienessä päässä voi olla edes kunnollisia aivoja :D No okei, on se Mansikki Mansikka ihan fiksu tyttö.

NUO-narttujen yllättäjä oli Tiara. Jos aivan rehellisiä ollaan niin oletin, että Tiara saa enintään hyvän, mutta olin lähes varma, että sieltä napsahtaa tyydyttävä. Empä tainnut olla ainut joka yllättyi Tiaran menestyksestä. Kehän laidalla seisoskelleista osalta näytti loksahtavan suu auki. Tiarahan sai SA:n. Se on kyllä palautunut loistavasti pentujen jälkeen. Tuomari kehui Tiaraa ja sanoi, että jos sillä olisi enemmän turkkia ja vähemmän jalkoja niin olisi täydellinen (ehkei ihan näillä sanoilla, mutta oletetaan ajatuksen olevan sama). Tiarassa on kuulemma "sitä jotain".

AVO-luokassa meinasin revetä nauruun kun Liffi sai SA:n. Se ei vaan koskaan ole ollut mun lempparikoiria ulkonäöllisesti. En tykkää sen päästä. No kuitenkin loppu päivästä Liffi meni voittamaan kaikki urokset ja Batterin kanssa juoksiessamme ROP&VSP-kehässä ympyrää hän huusi "Ai Liffikö ruma?" ja nauroi päälle. En vaan pysty käsittämään miten se uros on saanut jo kaksi SERTiä (erikoisnäyttelystä ja voittajanäyttelystä) ja miten se voitti kaikki erikoisnäyttelyssä. Sen on vielä palkinnut kaksi tolleriharrastajaa. Itseasiassa kun Liffin ulkonäköä miettii (tuijottaa sen kuvaa) niin ei se oikeastaan ole niin ruma. Olen vain antanut sen luimukorvien häiritä kokonaisuutta liikaa.

Näyttelyn ensimmäinen tyydyttävä nähtiin AVO-luokassa Monnilla joka on Oton veli. Todella hienon värinen, mutta aika läski ja muutenkin tosi raskas. Tuomari sakotti ruusukorvaisuudesta. Toivotaan Monnille menestystä muihin näyttelyihin!

Eino pääsi myös esiintymään kehässä ja sai erittäin hyvän. Arvostelussa mainittiin miinuksena mm. tynnyrimäisyys jonka allekirjoitan täysin. Erinomaiset sai Bruno, Rabe, Urpo, Zeke ja Latko. SA:t sai Narkki (yllätti!), Olli ja Onni. Narkki sijoittui luokkansa kolmanneksi ja Onni neljänneksi. Kolmelle kasvatilleni jaettiin hyvä avo-uroksissa. Kaikilla kolmella oli liian löysät ranteet.
Liffin lisäksi Shotti niitti menestystä AVO-luokassa. Uros palkittiin erinomaisella ja se sai SA:n. PU-kehässä sijoittui jopa kolmanneksi.

Aatos pääsi aloittamaan AVO-nartut. Ei huono aloitus ollut. Nappasi erinomaisen ja SA:n. Ei kuitenkaan sijoittunut myöhemmin PN-kehässä. Mörkö, Raka ja Zhora saivat erinomaiset ja Zhora sijoittui luokkansa neljänneksi. Norma sai SA:n ja sijoittui luokkansa kolmanneksi. Jamman eka näyttely meni hyvin ja sai erittäin hyvän.

Kettu oli kyllä päivän piristysruiske AVO-luokassa. Sijoittui luokkansa ensimmäiseksi saaden myös SA:n. PN-kehässä en odottanut menestystä, mutta aikani juostuani huomasin, että jumakavita tyttö on eka! Liffille (pyh) jäi toiseksi, mutta kunnioitettavasti vastakkaisen sukupuolen parhaaksi ylsi. Sai myös SERT:n jolla tuli BELGIAN MUOTOVALIOKSI! JEEJEE ja skumppapullo esiin heti näyttelypaikalla.

Käyttöluokassa oli vain yksi järkytys. Raidi. Ei Raidi niinkään järkyttänyt, sehän oli oma itsensä, mutta tulos oli yllättävä. Päivän toinen tyydyttävä. Ihmettelen, että Raidin & Tiaran (Kikka EH, Oscari ERI2, Jamma EH) muksut pärjäsivät niin hyvin, mutta Raidi sitten ei. Toisaalta eipä nuo mitään klooneja toisistaan ole. Hyvää Raidissa oli pää ja valkoiset merkit. Toisaalta käyttökoiralle ihan hyvä saada välillä jotain huonompaa ettei omistaja pian kuvittele omistavansa näyttelyfifiä ;) Nartuissa ex-sijoitus Nala sai erinomaisen ja sijoittui luokkansa kolmanneksi.

Miri sai SA:n ja oli täten ROP-veteraani. Kehuttiin hyvin säilyneeksi fossiiliksi ("Hyvin säilynyt veteraani.").

Tuttuun tapaan jouduin vekslaileen ihan sikana kasvattajaryhmien aikaan. Kaikissa muissa ryhmissä oma koira paitsi Catacogerin ryhmässä. Ternen ryhmässä pasalle lyötiin käteen suruttomasti Olli. Hensu juoksi Onnin kanssa, itse otin Narkin ja Batter Lauran. Kunniapalkinto saatiin, mutta jäätiin toiseksi.
Ternen kasvattajaryhmässä kaikki oli palkittu hienosti SA:lla!

KAS2 KP "Ryhmä hyviä koiria. Hyvän vahvuisia koiria. Hyvä päisiä. Hyvää kasvatustyötä!"
(Ternen Laure (ERI4 SA), Ternen Narcose (ERI3 SA), Ternen Octroi (ERI SA), Ternen Olibrius (ERI4 SA))

ROP-kasvattajaryhmäksi valittiin Catacogerin ryhmä.
KAS1 KP ROP-KAS "Ryhmä tasokkaita koiria. Erinomaisia turkkeja ja värityksiä. Hyvä päisiä koiria. Hyvää kasvatustyötä!"
(Catacoger Dalila (ERI), Catacoger Baldo (EH), Catacoger Cliff (ROP), Catacoger Effy (ERI4))

Batter kiljui riemusta ja minä vaan taputtelin kehän reunalla. Skumppa virtasi ja kakkua tuli syötyä kahvin kera. Batter vielä harkitsi, että ei taida viitsiä edes ilmoittaa kasvattajaryhmää..

Saatiin Terneltä kolme jälkeläisryhmää kasaan!

Dina ja sen pennut veivät voiton. Lauri, Urpo, Luise ja Laure esiintyivät hienosti äitinsä kanssa. Tuloksena JÄL1 KP ROP-jäl "Ryhmä tasaisia ja keskivahvoja koiria. Hyvät värit. Hyvin paljon emänsä kaltaisia."
Mukana oli Tiara Å-pentujen ja jo vähän vanhemman pentunsa Bonssin kanssa. Tulos JÄL3 "Kolme melko saman tyyppistä koiraa nartun kanssa. Ryhmässä hyvä kulmauksisia koiria."
Z-pennut kehäilivät äitinsä Myrkyn kanssa. Tuloksena JÄL2 "Melko tasainen ryhmä. Hyvän kokoisia koiria ja hyvän värisiä."
Eipä valittamista. Kolme ryhmää ja tuloksina 1, 2 ja 3 sijat, yksi kunniapalkinto ja rop-jälkeläisryhmä.

Päivän päätteeksi jaettiin leikkimieliset tittelit: parhaat käpälät, paras väritys, paras ilme, paras pää ja paras turkki. Parhaat käpälät meni Hensun juuri tuomalle aidolle tuonnille Brylle. Olli paras väritys, Oscari paras ilme, Kettu paras pää ja paras turkki Liffi.

Tuomari mainitsi myös Tiaran jolle halusi myöntää erikoismaininnan. "Haluan jakaa vielä yhden erikoismaininnan koiralle joka sai minut syttymään vaikka ei ole sitä mitä haen. Fiore Ala de Verano on narttu joka olisi ehdottomasti ollut paras jos jalkoja olisi ollut hieman vähemmän ja turkkia enemmän! Upea yksilö." Tässä kohtaa omistaja ihan liikuttui! Tiarako näin kaunis? Kai se on pakko vaan uskoa.

Batter tuntui seonneen näyttelypäivän päätteeksi. Kiljui riemusta ja juoksi ympyrää. Olisikohan liialla skumpalla ollut jotain vaikutusta? No eihän se voinut siitä johtua. Batter jaksoi hehkuttaa kuinka hieno mamin mussukka Liffi on ja kuinka paras se on ja kuinka pakko sitä on käyttää jalostukseen ja kuinka mahtava suku sillä on yms. Myös Shotista kuultiin monta kaunista sanaa ja kuinka paras se on. Kasvattajaryhmää Batter taivasteli, että miten oli mahdollista pärjätä niin hyvin kun terneläiset sai niin hyviä tuloksia.

Ketun menestyksestä olin aivan yllättynyt! Siitä tuli muotovalio. Pitäisi ihan oikeasti tsempata ja alkaa suunnittelemaan Ketun pentuja. Tittelirivi: BH Hk2 RH-E TK3 vKTV NOU1 vFIN KVA vWW-09 vFINW-10 vFIN, vUSA, vGER & vBEL MVA. Eipä huono koira ole. Onhan siinä kuitenkin maailmanvoittaja 2009 ja neljän maan muotovalio sekä käyttövalio nomesta. Jos vika ykkönen TVA-arvoon saataisiin tokosta niin voitaisiin alkaa suunnittelemaan pentuetta enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti