keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Vepe- vai pk-koiria?

Terneläiset yrittävät kunnostautua vesipelastuksessa, mutta kisoja on huonosti ja kun niitä yrittää itse järjestää niin joutuu jännittämään saadaanko kisa hyväksyttyä (nim. alku viikonlopun vepeä ei hyväksytty).

Käytiin Piquantin vepekokeessa kokeilemassa onneamme ja tuuri tuntui olevan parempi kuin viimeksi tai sitten koirat vain olivat parempia, kun oli eri koirat sovessa ja yksi "uusi" ALO:ssa kuin viimeksi.

Soveltamassa meillä kävi Lootus, Cirxo ja muka mahtava käyttökoirani Serre. Cirxon olisin ymmärtänyt, jos se ei olisi päässyt lävitse kun ei kauheammin olla treenattu ja muutenkin poika on vähän enemmän sellainen näyttelififi ja kun se ei kauheammin harrasta näitä "vakavia" lajeja (valio tanssista ja agista). Lootuksen suhteen odotukset olivat korkealla ja hyvinhän se ne täytti. Lootus ja Cirxo siis läpäisivät hienosti soveltuvuuskokeen.

No Serrepä sovelsi. Se yritti näyttää minulle ihan tosissaan, että hän kyllä yrittää ja osaa. Yrittihän se, mutta osaaminen jäi sitten vähän vähemmälle. Oli yksi niistä neljästä koirasta jotka saivat hylätyn. Voin melkein väittää, että näin tuomarin naamalla hitusen huvittuneen ilmeen hänen nähdessään Serren säälittävän yrityksen päästä soveltuvuuskokeesta läpi. Oikeastaan tuomari näytti pidättelevän naurua. Ehkä seuraavalla kerralla sitten lävitse.. Jos kehtaan viedä tuon uusiksi.

Batterin kasvatit Lilla ja Etta tekivät hienoa työtä! Molemmat läpäisivät ohjaajiensa kanssa soveltuvuuskokeen. Onnittelut kävinkin sanomassa jo rannalla, mutta onnitella voi myös täällä joten onnea hienosta suorituksesta molemmille.

Lorro tsemppasi ja sai seittemän pistettä paremmin jolla ylsi jo ALO2-tulokseen. Tosin oli luokkansa viimeinen joka sai vielä kakkosen. En tiedä minkä "ahaa"-elämyksen Lorro oli kokenut, mutta hukkuvan pelastamisesta saatiin jo viisi pistettä enemmän kuin viimeksi. Tuleeko siitä vesipelastaja? No ei nyt hulluksi heittäydytä ja toivota liikaa..

Aatos HUONONSI KAHDELLA PISTEELLÄ! Aivan käsittämätöntä. Miten 48pisteestä (joka on jo selvä hylätty) voi huonontaa tulostaan kahdella ja saada vain 46pistettä? Teki mieli itkeä. Taas oli kotona treenit sellaiset, että sillä työskentelyllä olisi kokeesta irronnut ykkönen, mutta ei. Vähän alkaa tuntumaan, että Aatoksen vepeura tyssää tähän ja pitäydytään vain iloisessa harrastelussa. Aatos piti avustaa veteen josta napsahti -5pistettä ja tarttui pelastettavaan vasta kolmannella vai neljännellä yrityksellä (miinuksia taisi tulla kuuden pisteen edestä). Voin kertoa, että kokeen jälkeen oli taas hermot kireällä.

Ässä oli oikea piriste tällä niin epäonnistuneelle kokeelle. Se olikin viimeisenä koiristani suorittamassa ja en odottanut siltä mitään, koska edellisestä kokeesta sai 50pistettä (ALO0) ja sitä aikaisemmasta sitten 77pistettä (ALO3). Muutenkin Ässän ilmoittaminen oli pelkkä päähän pisto eikä treenitkään ole sujuneet viime aikoina kovinkaan putkeen. Ylsi ykköseen ja teki parempaa työtä kuin soveltuvuuskokeessaan! Ei siis kauheasti harmittanut, että oli luokan vika ja 92pistettä sai. Kolme pistettä kun olisi tullut vähemmän niin olis joutunut tyytymään kakkoseen.

AVO-luokkaan olin tyytymätön. Molemmat pojat kyllä paransi pisteitten puolesta ja Saulin sai nostettua hylätystä (54p.) jopa hyväksyttyyn kolmoseen (66p.). Mando sai sitten viisi pistettä enemmän kuin viimeksi ja pitäytyi tutussa kolmosessa.

Lisää treeniä vaan! Eiköhän se siitä sutviinnu.

Ollaan myös näin syksyn tullen innostuttu treenaamaan pk-lajeja. Viesti, haku ja jälki on ollut rankan treenin alla ja tarkoitus olisi osan koirien kanssa osallistua mestaruusmittelöintiin kuun lopulla. Osa on myös ilmoitettu ihan kisoihin asti. Ezra ja Eino ovat varmasti mahtuneet mukaan, mutta myös Sauli, Viive ja Diiva on ilmoitettu, mutta vielä ei tiedetä ovatko mahtuneet mukaan.

vNNY järkkää 42-viikolla: pakk, peso, nou/nome, toko & vepe
Toivottavasti kaikki saadaan ajoissa hyväksyttyä. PAKK & PESO on hyväksytty. Vielä en ole saanut päätettyä ketä haluan ilmoittaa PAKK:n ja PESO:n. Vepeen koirat on selvillä, jos kisa vain keritään hyväksymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti