perjantai 21. lokakuuta 2011

SPA MVA, RYP/BIS1, BIS1-kas, BIS1-vet & BIS2-pen

Käytiin Serenan tuomittavana myös Espanjassa. Siellä aika samat tulokset. Kettu VSP ja myös tuore Espanjan muotovalio! Liffi pärjäsi myös ollen täälläkin ROP. Meinattiin jättää ryhmä-/bis-kehä väliin, koska ajateltiin, että eipä siellä mitään menestystä tule.

BIS1-veteraaniksi julistettiin Miri. Aika heikossa oli kilpakumppanit (ei yhtäkään) joten päätös ei varmaan ollut kovin vaikea.

Terne sijoittui kivasti ROP-kasvattajaksi (eipä ollut Catacogerin ryhmää vastassa) ja ryhmässä mukana oli Laura, Narkki, Onni ja Olli. BIS-kasvattajassa oli vain kaksi kasvattajaa. Siellä sitä pingottiin Lasipisaran labradoreja vastaan. Serena osoitti Terneläiset ykköseksi joten BIS1-kasvattaja! JEEEE!

Peggy joutui BIS-pentu sijasta kisailemaan. Vastassa oli tässäkin labradori. Näpsäkän näköinen labra voitti joten Peggy olikin sitten BIS2-pentu.

BIS-kisassa sijoitettiin viisi joten naureskellen totesin Batterille, että Liffi on varmaan se viides. Batter kysyi, että mistä lyödään vetoa, että sija on parempi kuin viides. Lupasin antaa seuraavasta pentueesta hänelle ilmaiseksi pennun ilman mitään sopimuksia, jos hän vain sen halusi. Kuvat saisi myös mukaan, jos sellaiset löytäisin. Batter lupasi tarjota jatkossakin kisausapua, jos Liffi pärjäisi paremmin kuin jäisi viimeiselle sijalle.

Batter siinä sitten ravaili Liffin kanssa ja katselin, että mikä mahtaisi olla järjestys. Palavasti olin kuitenkin sitä mieltä, että Liffi on viides. Eipä ollut Liffi viides. Serena osoitti vitoseksi kultaisennoutajan, neloseksi kiharan ja kolmoseksi sileän (josta olin ihan varma, että voittaa Liffin, kun huomasin, että Liffi ei vitoseksi joutunutkaan). En tiedä juoksuttiko tuomari vain huvin ja urheilun kannalta Hensua labra Pepin kanssa ja Batteria Liffin kanssa. Kuitenkin kakkoseksi päätyi Peppi ja koko roskan voitti Liffi!

Ja voin kertoa, että tähän näyttelyyn ei varattu skumppapulloa, mutta asteltiin kyllä ison lössin kera ravintolaan ottamaan lasilliset skumppa Liffin mahtavan menestyksen kunniaksi. Batter toivotti suruttomasti kaikki tolloihmiset tervetulleeksi ja lupasi maksaa kaikkien lasillisen. Liffille & Batterille kun menestys ei ole ihan joka päiväistä (eikö...) niin piti nyt ottaa ilo irti sitten pienestä menestyksestä.

Istuttiin tolloporukalla ravintolassa hyvä tovi. Päätettiin siinä sitten syödäkin. Iloiseen lössiimme liittyi myös joitain espanjalaisia kasvattajia / harrastajia ja tuli siinä puhuttua maailman laajuisesta tollerien tilanteesta. Porukka oli sitä mieltä, että tilanne on ihan ok. Lähtiessämme eräs espanjalainen kasvattaja tuli jututtamaan Batteria ja kyseli Liffin pentusuunnitelmista. Hän ilmoitti, että haluaisi tuoda Espanjaan kaksi (uroksen ja nartun) pentua, jos vain Batter suostuisi Espanjaan luovuttamaan kaksi pentua. Batter lupasi pitää mielessä Vickyn ja lähettäisi mielellään kaksi pentua Espanjaan, jos pentuja syntyisi niin paljon.

Paluu matkasta Batter alkoi miettimään Liffin jalostuskäyttöä ihan tosissaan. Emäehdokkaiksi nousi Mörkö, Ishu tai Kukka. Kaikkia kolmea on käytetty kerran aikaisemmin jalostukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti