tiistai 4. tammikuuta 2011

Nuorisopäivä

Tänään oli nuorisopäivä. Lootus, Repo, Säike, Raka, Tarra ja Burb joutuivat päivän treeniryhmään. Olin jo edellisenä iltana raahannut kymmenen häkkiä treenihalliimme, että tänään saisin ottaa useamman koiran odottamaan omaa vuoroaan.

Päätin aloittaa Säiken kanssa. Hiottiin ensin vähän koiratanssijuttuja. Siinä Säike loisti! Eihän se ole mikään ihme, koska Säikestä koiratanssi on parasta maailmassa. Sit kun piti vaivihkaa siirtyä koiratanssista tokojuttuihin niin Säike huomasi heti. Vire laski kuin lehmän häntä. Seuraamiset oli pelkkää lahnailua vaikka kuinka yritin jutella tytölle innostavasti ja villitä sitä. Päätin sitten päästää Burbin häkistä pois ja Säike virkistyi heti. Se alkoi kyttäilemään Burbia "KOSKA PÄÄSEN LEIKKIMÄÄN!!!?"-tyylisesti ja innokkuutta tekemiseenkin alkoi löytyä enemmän. Burb vaan tutki treenihallia ja Säike seurasi sivusta sitä ja teki kaikki heti ensimmäisellä käskyllä. Päästin Säiken ja Burbin sitten leikkimään ulos. Säike kovasti oli leikkimässä, mutta Burb meni vaan omia teitään nuuskuttamassa.

Säiken jälkeen otin Tarran treenimään. Ensin otettiin vähän seuraamista mikä oli erinomaista jonka jälkeen paikalla makuuta. Paikkamakuun aikana rakentelin surutta agiradan tynkää toiseen päähän hallia. Tarrasta näki, että se alkoi innostumaan esteistä. Radalle tuli sarja, putki, pöytä, kepit, keinu, muuri ja rengas. Käskin Tarran luokse ja sieltähän se säntäsi oikein innokkaasti, nätisti muisti tulla sivullekin. Otettiin muutamia pikkuhyppyjä ennen kunnon rataa. Jankattiin myös vähän keinua koska se on ollut Tarralle vähän ongelma kun välillä vähän jännittää se. Tällä kertaa keinun kanssa ei ollut ongelmaa. Otettiin vain kerran rata, koska se onnistui täydellisesti! Vähän enemmän vauhtia olisin toivonut ja tiukempia kaarroksia, mutta muuten täydellinen oli. Sit otettiin vielä vähän seuraamista ja liikkeestä istumista, maahan menoa ja seisomista. Kaikki onnistui hyvin. Tänään oli ihan selvästi Tarran päivä!

Lootuksen kanssa otettiin vain muutamia seuraamisia ja sitten agiradalla hiottiin keppejä. Muutaman kerran myös hettelin damia ja Lootus toi hienosti käteen joka kerta! Oikein onnistunut pienimuotoinen treenitovi Lootuksen kanssa.

Repon ja Rakan, porukan ehdottomasti pahimpien säheltäjien, kanssa otettiinkin sitten oikein pitkät paikkamakuut. Burb toimi häiriönä. Se kävi välillä hyppimässä vieressä ja nyppimässä makaajien korvista. Hyvin silti pysyivät kumpainenkin. Rakan jäädessä makaamaan otin Repon kanssa seuraamista. Vähän oli kaukana, mutta muuten meni hyvin. Sit vapautin Rakan ja lähettiin koirien kanssa kotio. Saivat matkalla painattaa villeinä ja vapaina täysin ilman käskytystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti