keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Vauvakuumeilua

A-pentueen narttu Aesha on nyt saanut myös sivut. Innolla odotan, että A-pennut kasvaa ja saan käyttää rakkaan Mandomieheni jälkikasvua jalostukseen!

 Toinen hyvä uutinen on se, että B-pennut pyörähtivät maailmaan nelisen viikkoa sitten (eli eilen 10.04). Emänä toimi Milzun narttu Namu, joka muutti meille heti astutuksen aikoihin, että kerkiää tottumaan meillä asustamiseen. Alku hirviintymisen jälkeen sopeutui varsin hyvin isompaankin porukkaan ja pentujaan narttu on hoitanut oikein hyvin. Pentueessa on kaksi urosta Benji ja Virke sekä yksi narttu Deela. Virken kohdalle on suuret suunnitelmat, koska haaveilen siitä jalostusurosta. Virke lähteekin Marsin luokse sijoitukseen.

Tenavia on käynyt laumaihmisiä katsomassa jo tähän mennessä. A-pentuja ei käynyt koko aikana näin moni katsomassa kuin B-pentuja. Milzu on lentänyt jo pari kertaa katsomaan rakasta Namuaan ja samalla pallotellut lapsosisa. Sieltä joukosta on hänen suosikikseen noussut vähän raskaampi uros, joten Benji on luvattu hänelle. Marsi poikkesi jo katsomassa tulevaa lapsostaan ja tykästyi sen reippaaseen luonteeseen. Neean poikkesi myös samana päivänä kuin Marsikin katsomaan lapsosia. Onneksi neean tykästyi ainokaiseen narttupentujeen, joten ei jouduttu yhtään tappelemaan kellekä menee mikäkin pentu. Marsin ja neean kanssa tuli juteltua hyvä tovi ja neean kertoikin, että hänellä ei ole ollut todella pitkään aikaan novascottia - neean omisti joskus tämän pentueen emän Namun, mutta joutui valitettavasti luopumaan siitä. Ja heidän lisäkseen piipahtamassa on käynyt kaikki tollerituttavani 200kilometrin säteeltä ja myös Batter ja pasa tuolta kylmästä Suomesta. Batter halusi nähdä Orjansa lapsoset ennenkuin ne lentävät pesästään ja hän aikoo tehdä myös toisen reissun lähempänä luovutusikää. Musta B-pennut eivät ole olleet mitään ihmeellisiä, mutta kyllä ne vain ovat saaneet ihmiset liikkeelle!

 Seuraavaksi meille tulee C-pentue varmaan toukokuulla, joka on aivan mielettömästä emästä eli Riiasta! Rakastin P-pentuja jo suunnitteluvaiheessa, koska ne olivat mun Terneläisiäni kolmannessa polvessa ja tulevat pennut ovat jo neljännen polven Ternejä! Riian emänemä on monien rakastama Meira, joka tuntui olevan aikansa parhain eikä Meiran tytär Fionakaan mikään ruma ollut! Tämä pentue on mulle niin tärkeä ja mahtava, että olen päättänyt haluta itselleni pennun tästä. Urospennusta haaveilen ja nimenkin olen jo valinnut. Hänestä saattaa tulla Ternen Choisy-le-Roi. Yksi vaihtoehto olisi antaa tämä mun unelmaurokseni sijoitukseen jollekin, mutta en tiedä uskallanko. Ootan nyt paljonko kysyntää tuolla pentueella on ja sit jos on paljonkin niin luovutan tuon mun toivelapseni vain sijoitukseen. Toivottavasti C-pentueesta syntyy himoitsemani uros - muuten itken verta sydömmestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti