torstai 29. lokakuuta 2009

Pellolla laukkailua

Bracolle teki todella hyvää kesällä ollut koulutus, siksi olenkin aikonut lähettää orin estekoulutukseen. Ollaan me kotona harjoiteltu esteitä, mutta tuntuisi paremmalta, että joku kokeneempi kouluttaisi Bracoa. Kun Bracosta saadaan kunnon ratsu ja pojalla alkaa olemaan kunnolla ikää (sellainen 5v.-10v.) astutetaan joku kiva tamma sillä. Viuhti tai Mardi vois olla ihan kiva tamma Bracolle. (:

Päivällä päätin, että oli aika lähteä ratsastamaan Bracolla. Ennen talliin lähtöä etsin Nancyn ja päätin ottaa tytön mukaan reippaalle ratsastusretkelle. Tallissa laitoin Bracon kuntoon josta sitten lähdettiin suoraan maastoilemaan. Nancy lähti reippaasti juoksemaan Bracon vierellä ja ihmettelinkin, että missä se oli kerännyt niin hyvänkunnon juoksemiseen. Oteltiin vähän siirtymisiä orin kanssa jotka menivät tosi hyvin. Käynti -> ravi -> laukka -> ravi -> käynti -> laukka -> ravi -> käynti -> stop -> laukka -> ravi -> käynti. Nancy oli ihan sekaisin mitä me oikein hosuttiin. Käveltiin Bracon kanssa sitten yhdelle pellolle. Annoin pojalle pitkät ohjat ja nostin laukkaan. Annoin Bracon laukata niin kovaa kuin halusi enkä yhtään jarrutellut sitä. Nancy jäi reippaasti jälkeen ja pellon toisessa päässä odottelimmekin sitä.

Braco oli ihan innoissaan laukkaspurtin jälkeen eikä sitä meinannut enään millään hallita. Pieniä ilopukkeja tuli sitten vedeltyä ja kovasti yritti ryöstää. Sain kyllä koko ajan vahtia pojan liikkeitä ja olla valmiina mitä ihmeellisimpiin tempauksiin. Nancykin huomasi nopeasti, että oli parempi pitää pieni hajurako Bracoon ja minuun. Pellolta kävelimme loppumatkan kotiin käynnissä ja tallissa hoitelin pojan kuntoon, että pääsisi köpöttelemään pihaan loimensa kanssa.

Loppupäivä menikin koirien kanssa treeniä ottaessa ja käytiin myös todella pitkä metsälenkki irtona juosten. Siinä olikin melskettä ja meininkiä kun tämän suurlauman kanssa meni irtona, kaikki kuitenkin pysyivät kiltisti mukana eikä kukaan karannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti