keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Turhaa lässytystä


Ilmoitin Ternen Vuoden Vesipelastaja 09 kasvattajaluokkaan Klassen (T. Glacier), Veetin (Dandy M), Fionan (T. Flamme) & Hupun (T. Ahneuden Huippu) kanssa.
Koirien valitseminen kasvattajaryhmään oli vaikeaa, koska Terneläisiä on ilmoitettu melkoinen määrä tuonne. Yritin sitten miettiä ketkä voisivat olla hyvässä iskussa tuona päivänä ja päätin, että ryhmään ei tule keneltäkään omistajalta kahta koiraa. Mietin myös kenetkä olen nähnyt työskentelemässä ja kenellä oikeasti voisi olla mahdollisuuksia pärjätä. Ehdottomaksi suosikikseni nousi Juskun Hupu joka kisaa jo vepen AVO-luokassa.

Ternen kasvatteja on mukana Klasse, Fiona, Alfa, Evil, Eetu, Veeti, Martti & Hupu.

Voisin ottaa Terneen yhden jössikän vahtimaan pihaa *virne* Sellanen pieni ja söpö bernhardinkoira. Haluaisin ehdottomasti Gaara Net Pihagin pennun. Jos siihen asti odottelisi pihavahtia, että Pihla pennutetaan.

Tuntuu, että voisi luopua Patesta. Se kyllä tössöttää iloisesti koko porukan mukana, mutta välillä tuntuu, että unohdan pojan. Että Pate on vain ilmaa minulle, mitä en todellakaan haluaisi. Pitää alkaa touhuamaan enemmän Paten kanssa tai lähettää se vaikka siskolle hoitoon. Tai johonkin koirahoitolaan hoitoon. Vai haluaisikohan Batter ottaa Paten hoitoon..

Rupesin ajattelemaan, että me uudet kasvattajat (kamalaa yleistystä..) emme arvosta kunnolla vanhoja linjoja niinkuin Jenna tekee. Me haluamme luoda omat linjamme, jotka ovat vanhoja linjoja, kun tänne vuoden parin päästä tulee uusia harrastajia.
Jennasta huomaa, että hän on ollut silloin harrastamassa kun on ollut ns. "tollereiden kulta-aika", silloin kun X-Toller's ja muut suuremmat tollerikasvattajat ovat kasvattaneet.
Jenna myös hienosti yrittää säilyttää vanhoja linjoja, käyttämällä kahdessa tulevassa pentueessaan jo menetyneitä uroksia jotka ovat eläneet silloin kun ei oltu jalostuksen kanssa vielä niin tarkkoja. Silloin kun NOU1 tai ERI näyttelyistä oli suurikin saavutus.

2 kommenttia:

  1. Tuo Pate meille vähäksi aikaa :) Olisi Jykelläkin oman kokoista seuraa :)

    Mä voisin sen kanssa toko:ssa ja mejä:ssä kisata!
    Piviko näyttelyt on vieraita, mut kai ne samanlaisia on kuin kuvallistenkin :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpäs ottaa yhteyttä yv'llä tästä (: Mielelläni mä Paten antaisin teille jokskin aikaa majotukseen, jos vain haluat sen teille.
    Itse voin kyllä nuo piviko näyttelyt hoidella.

    VastaaPoista