perjantai 20. toukokuuta 2011

Vauvakuumetta!

Kyttäsin kuin haukka Vautsia ja odotin, koska synnytys käynnistyy. Tytsy oli jo eilen aika rauhaton ja steppasi ympäriinsä. Yöllä kahden maissa alkoi sitten synnytys. Vautsi synnytti ensin kooltaan keskiverto tytön. Sen jälkeen odoteltiin ½tuntia jonka päästä syntyi kookas poika. Sitten Vautsi rauhoittui ja oletin, että ei sieltä nyt mitään enää tule, kun ell:kin sanoi, että aivan maksimissaan kaksi pentua.

Ell tuli käymään puolentoista tunnin päästä vikan pennun syntymästä juuri silloin kun Vautsi alkoi taas ponnistella ja maailmaan pujahti todella nopeasti pieni kokoinen tyttö. Olin todella yllättynyt! Aivan maksimissaan kaksi ja tässä pentulaatikossa köllii kolme pentua.. Ell ultrasi Vautsin aivan varmuuden vuoksi eikä mitään näkynyt. Vautsi hoiti synnytyksen kunnialla ja alkoi heti huolehtimaan omista vauvoistaan.

Uros on saanut kutsumanimekseen Viive ja hänen pitäisi jäädä tänne kotio kasvamaan. Toiselle tytöistä on koti jo tiedossa ja Serenan pitäisi käydä pentu valitsemassa kun ikää on sellainen 4-6viikkoa. Yksi narttupentu olisi siis vapaana, jos jotakuta kiinnostaa.

Pakkopa minunkin puhua Liettuan voittajan tuloksista. Tuomarina oli Jenna.

Nauroin räkäisesti jo junnu-urosten jälkeen. :D Marsin ilme oli näkemisen arvoinen kun hänen suuri mahtava käyttökoiransa Raidi valittiin junnu- urosten parhaaksi! Junnu-urosten toiseksi paras oli Raidin isä eli Don joka on yhtä käyttökoira kuin Raidi.

Pienestä ja surkeasta Riiasta on kasvanut varsin hurmaava nainen! Riia muutti Milien luokse ja he kävivät nyt ekassa näyttelyssään eikä millään huonolla tuloksessa. Tyttö kiskaisi erittäin hyvän.

Junnunarttujen paras oli Vani jota vähän ennen kehää jännitti. Olihan tämä Vanin ensimmäinen näyttely ja sitten kiskotaan vielä johonkin voittajaan missä on koiria enemmän kuin liian paljon. Junnunarttujen kakkonen oli Lellu.

NUO-uroksissa ei ollut mitään ihmeellisyyksiä, mutta NUO-nartuissa oli todellinen yllättäjä. Vaikka tykkään käyttökoiramaisesta keveydestä ja jalkavuudesta niin musta Tiara ei silti ole mikään kovinkaan kaunis. Ehkä joku erittäin hyvän arvoinen maksimissaan. Tällä fiiliksellä sitten ilmoitin Tiaran liettuan voittajaan ja todellakin yllätti kun Tiara oli PN2 ja sai SERT:n!

AVO-uroksissa yllätti Liffi. Batter palvoo Liffiä (ulkonäkö on hänestä ihan keskinkertainen, mutta se on Batterista yks parhaista koirista!) joten vähän irvistellen sanon, että mä en tämänkään ulkonäöstä erityisemmin välitä ja meinasin pyörtyä kehän laidalla kun Cliff valittiin PU2:ksi ja sekin sai SERT:n. On Cliff ihan hyvän näköinen, mutta en todellakaan odottanut niin suurta menestystä Cliffille (kun valittin kuvia Cliffille niin katoin, että koska se menee käyttölajeissa niin toi kuva on ihan hyvä).

AVO-nartuista useat saivat erinomaisen, mm. Raka ja Aatos. Valioluokkalaiset (2x uros & 2x narttu) saivat kaikki erinomaiset. Tango sijoittui PU3:ksi, Ola ei sijoittunut PU-kehässä ja tytöt PN3- (Vautsi) & PN4-sijat (Sexy). Vetsku-uros Viima kävi pyörähtämässä kehässä tuloksena EH1. Miri oli ROP-veteraani.

Kun ROP & VSP valittiin niin naureskelin uudestaan. ROP oli myös Marsin koira Erika jonka piti olla niin henkeen ja vereen käyttövuffe. VSP:ksi valittiin Hensun suuri ja mahtava kotikoira Bonssi.
Nauroin kehän laidalla sitä, että Marsi jonka koirat on käyttökoiria niin olivat rotunsa paras ja rotunsa paras junnu. Sitten Hensun Bonssi oli VSP joka on hankittu tosissaan vain kotikoiraksi lämmittämään sohvaa.

Liettuan voittajassa oli neljä kasvattajaryhmää ja jännitin ihan kamalasti, että mitenkä siellä menee. Ternen kasvisryhmässä oli mukana Tango, Raidi, Vani ja Nefra. Ternen ryhmä valittiin rotunsa parhaaksi ja saatiin kunniapalkintokin!

Catacoger yritti myös ensimmäistä kertaa muodostaa kasvattajaryhmän onnistuen siinä hyvin. Ryhmässä mukana oli Liffi, Baldo, Seela ja Suke. Catacoger sijoittui heti Ternen jälkeen, mutta ei saanut kunniapalkintoa.

Kylläpäs oli hupaisa näyttely. Mutta hyviä tuloksia oli eikä kyllä mitään valittamista! Jenna on hyvä tuomari jonka takia hänet on valittu myös tollojen jalostustarkastukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti