torstai 19. toukokuuta 2011

Cirxo on hömppäkoira

Voisin sanoa, että oikeastaan kaikki mun koirani on enemmän mejä- ja nomekoiria kuin mitään hömppälajien kisaajia. Cirxo kuitenkin tekee poikkeuksen tässä. Alkujaan Cirxosta piti tulla täysin nomekoira, mutta sitten eksyttiin agia treenaamaan. Cirxosta tuli suuri agitähtöseni ja se oli silloin vielä yksi ainoita tollereitani jonka kanssa painotettiin oikeasti agiin ja Cirxo pärjäsi.

Alkuun me ei paljon edes kisattu. Vuositavoite oli aina siirtyä seuraavaan luokkaan ja se onnistui. -09 vuonna kisattiin oikeudet II-luokkaan ja -10 vuonna sitten III-luokkaan. Tänä vuonna napattiin eka vKUMA helmikuussa ja loput kaksi tulikin sitten tosi lyhyellä aikavälillä toukokuussa (05.05. & 12.05.).
-09 & -10 vuoden välissä pidettiin joulukuusta kesäkuulle pidettiin jonkun verran taukoa agista ja se näkyi. Kesäkuussa saatiin sitten napattua eka vKUMA II-luokasta jonka jälkeen taas taukoiltiin, mutta joulukuussa yllätti! Cirxo sai upeasti joulukuussa II-luokasta tarvitsemansa vKUMA:t ja siirtyi III-luokkaan.

Koska agi sujui niin loistosti niin päätin alkaa treenaamaan Cirxon kanssa koiratanssia. Cirxo oppi hyvin nopeasti uusia liikkeitä ja jotenkin tuntui, että agin lisäksi tää on Cirxon toinen "se" laji. Se nautti ja oli kuin kala vedessä treenatessa. Viidessä kuukaudessa tahkottiin riittävät pisteet koiratanssivalion arvoon ja eilen saatiin vikasta kisasta puuttuvat pisteet. Pitihän sitä viimeisen kisan kunniaksi saada kolmas sija eli 30pistettä sieltä napsahti! Superkoira Cirxon nimen edessä komeilee siis nytten vAVA vKTV tittelit. Ei siis mistään oikeasta lajista, mutta uskon, että vFIN KVA arvo saadaan tämän vuoden puolella jos vain ilmoittelen Cirxoa kisoihin.

Tämän vuoden alussa me aloitettiin Cirxon kanssa vasta kunnolla meidän ensimmäinen virallisempi laji eli nome. NOU1 haettiin huhtikuussa 2010, mutta siihen jäi se ura. Samalla kun treenattiin hiki hatussa ekoja koiratanssikisoja varten niin harjoiteltiin myös nome-kokeiisn. Oon niin iloinen kun Cirxo on niiiiin nopea oppimaan!

Poika onkin ollut aika terästä noissa nome-kokeissa. Pelkästään tammikuun aikana se hankki itselleen 2x ALO1 & AVO1. Helmikuussa saatiin toinen AVO1 joten nyt olisi oikeudet VOI-luokkaan. Kun sieltä joskus valioidutaan taitaa olla Cirxon aika etsiä itselleen tyttö. Alkuunhan suunnittelin Cirxoa Tiaralle, mutta sit löysinkin uroksen joka miellyttää mua enemmän Tiaran osalta.

Cirxo on tällä hetkellä pentueensa "ainut". Kaksi muuta Petite'sin Fox-pentuelaista on kodittomana. Cirxo on siis todella harvinaisesta suvusta joten pitäisi varmaan alkaa tyttöä harkitsemaan poitsulle. Cirxolta löytyy isä, emä ja emän vanhemmat joista ketään ei ole kenenkään muun virtuaalipuolella olevan sukutaulussa kuin Petite'sin Fox-pentueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti