maanantai 8. helmikuuta 2010

tihutöitä II

Lähdin tänään viettämään laatuaikaa Bracon kanssa maastoon. Jätin vielä kaikki koirat kotio, että ei tarvitsisi niistä huolehtia ja saisi antaa pojan painattaa täysillä.

Bracon kanssa maastoreissu oli niin taivaallinen. Annoin orin laukata sydämmensä kyllyydestä läheisellä pellolla ja siellä Braco tosiaan päästelikin! Poitsusta näki, kuinka se nautti vauhdista ja siitä, että kerrankin sai laukata kunnolla. Kun Braco oli saanut laukkailla pitkät tovit, alkoi tylsien koulujuttujen jankkaaminen. Kokeilimme vähän pohkeenväistöä ja taivutusväistöjä. Vähän kävi poika kierroksilla laukkailun jälkeen, mutta kyllä Braco siitä rauhottui ja alkoi toimimaan todella hyvin. Emme kauheasti ole harjoitelleet noita Bracon kanssa, joten olin todella ylpeä, kun ne menivät niinkin hyvin!

Lähdimme sitten rauhassa käynnillä kotio päin. Järkytyin totaalisesti, kun näin mikä meitä pihassa odotti. Viimeksi lokakuussa oli vähän samanlainen tapahtuma. Pihassa oli ilmeisesti käynyt mopopojat päristelemässä ja piha oli ihan "töhritty", hiekkaa oli portailla ja osa koirista pihassa vapaana, mutta onneksi portti oli kiinni. Onneksi hevoset olivat tallissa.

Katselin pihaa järkyttyneenä ja laskin äkkiä, että kaikki olivat tallessa. Sitten meninkin talliin purkamaan Bracoa varusteistaan, harjasin ja laitoin pojalle loimen. Sitten menin takaisin ulos katselmaan innokkaita vastaanottajia. Katselin kaikki koirat lävitse, että kelläkään ei mitään ollut ja on nuo häiriköt siitä kivoja, että eivät tahallaan ole koirille koskaan tehneet mitään. Kopeloinnin jälkeen päästin porukan sisälle, kun ensin olivat ulkona juosseet keskenään ja menimme sitten ottamaan hyvin ansaitut päiväunet.

Olen alkanut niin kaipaamaan Suomeen. Täällä kun ei ole lunta lähes koskaan ja haluaisin niin nauttia Suomen kauniista maisemista. Ja siitä lumesta! Rakastan lunta. Voisin muuttaa Norjaan tai Venäjälle, mutta ei se toimisi, en osaa mieltää Terneä muualle kuin Ranskaan. Harkinnassa kuitenkin olisi muutto pois Ranskasta, voihan tänne palata aina takaisin! Tosin, tämän lauman kanssa ei kyllä muuteta ihan äkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti