keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Priima & Diiva + Eikan lonkista

Perheeseen muutti tällä viikolla Priima ja Diiva. Molemmat pennut todella hyviltä kasvattajilta ja hyvistä yhdistelmistä! Tänä vuonna meille olisi vielä tulossa kaksi pentua, toinen Nuuskuttajasta ja toinen Petite'sistä.

Priimasta ja Diivasta on tullut parhaat kaverit ja tyttöjen hakeminen onnistui hyvin. Lensin suoraan Suomeen missä Jenna oli vastassa lentokentällä, otin Priiman mukaani ja allekirjoitin paperit tytöstä. Sitten juoksu jalkaa Saksaan lähtevään koneeseen. Saksassa kävin Marionin luota hakemassa Diivan. Kerkisin hänen luonaan olemaan parisen tuntia. Oli sijoitustytöstäni Nefrasta kasvanut ihana ja iso tyttö!

Talossa voisi sanoa olevan "pikkaisen" tunkua ja sijoituskoriakin on pilvin pimein. Tässä olisi varsin kattavat suvut joita yhdistelemällä saisi vaikka mitä aikaiseksi. Voisin alkaa harkitsemaan narttujen lainaamista muille, koska itselläni ei välttämättä ole käyttöä noin monelle nartulle. Ja kun kaikki ovat niin personaallisia, että en voisi kuvitellakaan luopuvani kenestäkään. Kyllä tämän koiramäärän kanssa alkaa välillä kasvattaminen tuntumaan työltä, varsinkin kun on alamäki menossa, niinkuin nyt.

Tämän hetkinen alamäki johtuu Eikasta. Eläinlääkärit väittävät pojan olevan täysin terve ja itse olen sitä mieltä, että jotain pojalla on, koska Eikka käyttäytyy epänormaalisti ja on muutenkin kipeän oloinen.

Eikka käytettiin uusissa lonkkakuvissa, vaikka alkujaan poika on kuvattu A/A'ksi.
Uudet kuvat olivat järkytys... tuloksena C/C. Alettiin tutkimaan ensimmäisten kuvien todenpitävyyttä ja selvisi, että kuvat ovat sekoittuneet keskenään.

Melkein pyörryin kun kuulin tästä. Eikalla kun on kuitenkin kaksi pentua. Onneksi Catacogerin B-pentueen emällä on A/B lonkat. En saattaisi edes kuvitella, jos Pahiksella olisi myös C/C lonkat.

Tämänpä takia varasin Pahikselle uuden ajan lonkkakuviin ja Batter kävi sitten siellä Pahiksen kanssa. Tuloksena oli meidän onneksi A/A joten Pahis on nyt kuvattu täysin terveeksi. Nyt eläinlääkärit olivat sitä mieltä, että parempia lonkkia saa hakea ja ihmettelivät, miten on voitu antaa B tuolle toiselle lonkalle.

Nyt eläinlääkärien kanssa on jatkettu tutkimista ja mietitty, että saattaisiko kipuilu johtua lonkista, mutta ell't eivät ole kanssani olleet samaa mieltä, koska pojalla on hyvä lihaskunto. Katsellaan ja selvitellään ja toivotaan parasta.

Norppa lähtee jalostuslainaan varmaan joskus loppukesästä Catacogeriin Mörölle. Ennen Mörön ja Norpan pentuja pitäisi syntyä Catacogerin C-pentue. Voi siis olla, että D-pentue siirtyy myöhemmäksi kuin loppukesään. Molemmista pentueista olisi kaksi pentua varattavissa *vink vink*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti