perjantai 16. heinäkuuta 2010

Erkkari

Olimme saaneet varattua täältä Ranskasta suuren ja tilavan urheilukentän jossa saimme järjestää erikoisnäyttelyn. Illalla oli tehty jo suurin osa järjestelyistä ja aamulla viimeisteltiin. Paikalle oli saapunut muutama erilainen myyjä kojunsa kanssa. Tuomariksi valittu femm saapui ajoissa paikalle ja oli varsin onnellinen päästyään ulkoilemaan lentomatkansa jälkeen.
Erikoisnäyttelyt ovat aina niin omanlaisiian, niissä on niin rentoa ja jutellaan ja nähdään paljon tuttuja, mitä ei muissa näyttelyissä nähtäisi. Siellä on kuitenkin takana sellainen pieni kilpailuhenki, mutta silti ihmiset ovat ystävällisiä toisilleen.

Päivä aloitettiin pentuluokalla jossa oli mukana vain Peggy. femm tutkiskeli alkuun Peggyä ja tuli tulokseen, että se on ansainnut KP:nsä ja oli ROP-pentu. Hyvä alku päivälle.

Junnuluokan avasi Hensun todella komea uros Hero joka saikin erinomaisen. Tämä ei minua oikeastaan yhtään yllättänyt, onhan poika niin komea! Oli mahtavaa nähdä ekaa kertaa Hero ilmi elävänä eikä pelkissä valokuvissa.
Seuraavaksi kehään pääsi Harry jolle en odottanut mitään ihmeellistä. Hyvähän sieltä sitten tuli. Ajattelin, että Willy voisi saada erinomaisen, mutta ei, poika sai erittäin hyvän. Beke, Don ja Eero pitivät tasaista EH-linjaa. Kassu olikin ainut junnu-urokseni joka sai ERI:n. Viimeiseksi kehään asteli tuttu urosten junnuvoittaja Marionin Tonttu joka sai myös erinomaisen.
Sitten alkoikin luokkasijoitusten valitseminen joka meni sukkelasti eteenpäin. femm taisi jo tietää ketkä sijoittaa. Hero 1, Tonttu 2, Kassu 3 ja Beke 4.

Sitten edettiin NUO-luokan uroksiin joita oli hurjat 22! Hensulla oleva kasvattini Onni sai ekasta näyttelystään erittäin hyvän. Äffä, Cirxo & Luise kävivät hakemassa erittäin hyvät ja Toni, Lexa & Ferrari kävivät hakemassa hyvät. Norppa nappasi hienosti erinomaisen. Päivän ekat erinomaiset Ternet olivat Marionin pojat Matti ja Dusty.
Kun kaikki olivat käyneet yksittäisarvostelussa alettiin juoksuttamaan ERI:n saaneita kehää ympäri. Batter juoksi Norppani, Marion Dystynsa ja minä Marionin Matin kanssa. Matti ja Norppa käteltiin ulos ja jäimme jännittämään miten Dusty sijoittuisi. Kauhea kiljunta ja taputukset, kun Dusty voitti luokkansa!

Jatkettiin AVO-luokkaan jossa oli uroksia huomattavasti vähemmän kuin NUO-luokassa, vain 12. AVO-luokan avasi Hensun ja Hannen kasvattini Rabe ja hienosti avasikin. Rabe nappasi heti erinomaisen. Seuraavaksi kehään meni näyttelylinjaisempi Baldo joka saikin sitten erittäin hyvän. Ola näytti näyttelykonkaritaitojaan, mutta ei yltänyt siihen mihinkä olisi itse selvästi halunnut. Tuloksena oli erittäin hyvä. Ollin näyttelytuloksia odotan aina mielenkiinnolla, koska se on niin samannäköinen kuin Digi ja Digi kuitenkin on kerännyt useamman muotovalion arvon. Tänään erittäin hyvä. Orja, joka on kehiä kiertänyt useamman, näytti, että ei joka päivä voi osata käyttäytyä ja hyppi Batteria vasten monta kertaa. Orja sai kamalasta käytöksestään huolimatta ulkonäöstään hyvän. Bruno on toinen AVO-luokan koiristani jonka tuloksia odotan aina mielenkiinnolla, tänään se nappasi erinomaisen! Erinomainen käytös ja ulkonäkö. Mahtavaa. Viimeisenä omista koiristani meni kehään Urpo jota ei kiinnostanut pätkääkään, sai siitä huolimatta erittäin hyvän.
Luokkasijoituksia hakemaan menivät vain neljä erinomaisen saanutta urosta. femm juoksutti koiria pitkään ja hartaasti, mutta sai sitten valittua järjestyksen. Bruno 2 & Rabe 4.

Käyttöluokan uroksissa oli esiintymässä Tango ja Martti. Kaikki KÄY:n koirat esiintyivät hyvin, vaikka käyttökoiria olivatkin, mutta vain Tango ylsi erinomaiseen. Martti ja Marin Nipsu saivat erittäin hyvät. Pojat laitettiin seuraavaan järjestykseen 1 Tango, 2 Nipsu ja 3 Martti.

Vetsku-uroksia ei ollut muita kuin Bibe. Bibe niittikin mainetta ja mammonaa saaden erinomaisen ja ollen luokkansa ensimmäinen (yllättävää, ei kai?).

VET-luokan jälkeen kehään pyydettiin kaikki erinomaiset urokset PU-kehään, joita oli seitsemäntoista neljästäkymmenestäkuudesta uroksesta. femm oli selvästi tiennyt heti mitkä urokset haluaa sijoittaa PU-kehässä, koska hän jätti kehään heti neljä ja kätteli muut pois. Kehään jäi Hensun Hero ja Tango, Marionin Dusty ja Fannyn Noa. Hurjien abloodien saattelemana femm laittoi koirat seuraavan laiseen järjestykseen 1 Noa, 2 Dusty, 3 Hero ja 4 Tango. PU1-Noa ja PU2-Dusty saivat SERTit. Marion tarjosi kaikille keksiä heti Dustyn SERTin jälkeen.

Uroksien jälkeen pidettiin kymmenen minuutin tauko, että kaikki saivat vähän rauhoittua tai puida uroksien tuloksia innostuneina. Suurin osa taisi keskittyä eniten juttelemaan uroksista ja tulevista pentusuunnitelmista. Kohta kuitenkiin kehään kuullutettiin junnuluokan nartut.

Meidän osalta omien koirieni kehä ei alkanut kovin lupaavasti, kun Ankka sai EVA:n (kuvakulmasta). Seuraavaksi mennyt Lellu yllätti iloisesti saaden erittäin hyvän. Meidän jengistä erittäin hyvät nappasi Rollo, Kukka, Geera, Nella, Hyrrä, Jolie ja Sani. Hyvät sai Diiva, Ishu ja Dina. Toisen EVA:n sai Myrkky (kunnon rakennekuvan puute).
Sitten näitä huipputähtiä oli Duppe, Vega, Laura, Pipsa ja Vautsi.
Laajakirjoisten tulosten jälkeen alettiin katsomaan luokkasijoituksia. Ekaksi valittiin Iivin Bella, toiseksi tuli Batterilla oleva sijoitusnarttuni Laura, todella ihastuttava Marin Hensulle sijoittama Aida ja neljänneksi Duppe.

NUO-luokassa oli narttuja pitkästä aikaa "paljon" (8), kun pitkään siellä oli vain Sexy. Mansikka ja Nala saivat erittäin hyvät. Ensimmäistä kertaa kehässä ollut Ux sai erinomaisen! Mahtavaa! Sexy ja Mia loistivat myös saaden erinomaiset.
Sitten alkoi tyttöjen järjestykseen laittaminen. Aivan uusi tuttavuus, Juinttun Dara voitti luokan, toiseksi tuli Sexy, kolmanneksi Iivin Mia ja neljänneksi Wolfien Säike.

AVO-luokassa vain kaksi saivat hyvän ja yllätys vain toinen niistä oli mun koiriani. Yleensähän mun koirani ne kaikki tyydyttävät ja hyvät vie :D Hyvän sai siis Priima. Koiristani sai vain neljä (tai no 3½) erittäin hyvän *yllättynyt ilme* Ne oli Hellu, Minni, Kettu ja Vieno. Erinomaisia rapisi niin paljon (6), että melkein pyörryin! ERI:t sai Pahis, Mörkö, Rosa, Nefra, Denis ja Fiona. Suorastaan järkytyin Rosan ja Pahiksen erinomaisista. Rosa kun ei ole pitkään aikaan saanut ERIä.. Ja Pahis on tuollainen ihana luonnonlapsi.
Sain etsiä esittäjiä käsiini koirille, että kaikki pääsivät kehään. Loppu järjestys näytti tältä: ykkönen Iivin mahtavan ihana narttu Taru, kakkonen Batterin Mörkö, kolmonen Rosa ja neljäs Marionilla sijoituksessa oleva Nefra. Nefra kyl on tosi nätsky tyttö.

KÄY-luokassa itselläni ei ollut yhtään koiraa eikä kasvattia. Sieltä kuitenkin napsahti Marin koirille erittäin hyvät (2 & 3) ja Marsin Napsulle erinomainen.

Vetskunartuissa olikin sitten tosi hurjaa kilpailua. Miri oli luokkansa ainut ja sai erinomaisen.

Sitten otettiin kaikki erinomaisen saaneet nartut kehään. femm laittoi koirat esittäjineen juoksemaan muutaman kerran kehän ympäri ja tiputti kaikki muut paitsi neljä parasta. Ykköseksi femm laittoi Iivin Tarun, kakkoseksi Juinttun Daran, kolmoseksi Iivin Bellan ja neljänneksi vetsku-Mirin. Nartuissa oli ihan selvästi tuontikoirat parhaimpia, kun yksi ainut oli "kotimaiselta kasvattajalta".

Sitten olikin aika valita ROP & VSP. Iivi meni juoksemaan Tarun kanssa ja Fanny Noan kanssa. femm valitsi Noan rotunsa parhaaksi ja Tarun vastakkaisen sukupuolen parhaaksi.

Seuraavaksi alettiin valitsemaan ROP-kasvattajaa. de Veranon kasvattajaryhmä jäi esittämättä, koska oli liian vähän de Veranoita. Kasvattajaryhmiä asteli kehään kolme kappaletta: Sunburn's (Tomppa (ERI4), Capo (EH), Säike (ERI4), Andy (EH)), Nuuskuttajan (Napsu (ERI1), Aida (ERI3), Norppa (ERI), Kassu (ERI3)) ja Ternen (Dusty (PU2), Tango (PU4), Rabe (ERI4), Laura (ERI2)). Pitkän pohdinnan jälkeen järjestys oli seuraava: Ternen KP & ROP-kas, Sunburn's KAS2 ja Nuuskuttajan KAS3. Jäin miettimään tuota, että Nuuskuttajat saivat kaikki ERI:t ja silti se oli vasta kolmas kun Sunburn'seista sai kaksi erittäin hyvän. Oliko ryhmä sitten kuitenkin yhtenäisempi?

Päivän päätteeksi tuomari jakoi hupitittelit.
Parhaat käpälät oli Iivin Taralla (VSP), paras väritys Mirzun Daralla (H), paras ilme Mirillä (PN4), paras pää Marionin Dustyllä (PU2) ja paras turkki Hensun Tangolla (PU4).

Päivä oli todella pitkä, mutta hyvin antoisa. Yhtäkään tyydyttävää ei jaettu koko päivänä. Eniten taisi tulla erittäin hyvää, mutta myös erinomaisia tuli paljon eikä hyväkään ollut täysin tuntematon laatuarvosana. Oli ihana nähdä näin paljon tolleriharrastajia kokoontuneen yhteen.
Myös tuomarille päivä oli rankka, koska koiria oli paljon (96kpl = 46u, 50n). femm ansaitsee suuren kiitoksen, että jaksoi tuomaroida koko tämän suuren määrän tollereita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti