torstai 27. toukokuuta 2010

nome

Meillä on panostettu noutajakokeisiin erityisen menestyksekkäästi. Luokkasiirtoja on tullut ja uusia valioita odotellaan, esimerkiksi Tinistä jolta puuttuu vain yksi ykköstulos.

Aamulla eräs ystäväni kävi tekemässä meille laahausjälkiä kanilla, että saisin harjoitella nuorison kanssa. Ensimmäiseksi päätin ottaa mukaani Ollin. Riehaannnutin Ollin ensin ihan täysin, koska pojalla ei olisi varmasti ollut mitään motivaatiota mennä jäljellä, jos olisin vain lähettänyt sen. Päästin Ollin 10metriä ennen jäljen alkua ja poika lähti innokkaasti, tosin vähän häseltäen, etsimään jälkeä. Olli löysi jäljen äkkiä ja lähti seuraamaan. Ylimääräinen häsellys jäi pois heti, kun jälki löytyi. Olli tuli takaisin hyvä kuntoisen linnun kanssa.

Saman tein myös Arnoldin ja Priiman kanssa. Priima oli ihan täpinöissään ja lintu jäi puoleen väliin matkaa. Arnold pärjäsi ihan hyvin, mutta pari kertaa hukkui jäljeltä löytäen sen omin avuin uusiksi. Linnun toi takaisin hyvässä kunnossa.

Knossokset tulivat käymään Ferrarin kanssa juuri, kun olin palannut kauhu kolmikon kanssa jäljeltä. Elisia innostui valtavasti "Voisimmeko mekin kokeilla?" Naureskelin itsekseni, että mitä sitä nyt nomesta käyttövalio koiraa viedä laahausjäljelle, mutta ei se varmasti pahaakaan tekisi. "Joo mennään vain."

Elisia oli ihan innoissaan ja Ferrari samoin. Urosta ei tarvinnut yhtään innostaa, koska se kävi nyt jo kierroksilla. Elisia rauhoitteli Ferraria ja otti muutaman tokoliikkeen. Elisia päästi Ferrarin n. 10metrin päästä etsimään jälkeä. Uros etsi ja etsi ja millään ei meinannut löytyä. Ferrari löysi jäljen n. 10minuutin etsimisen jälkeen ja ampaisi matkaan. Uros kuitenkin eksyi jäljeltä kerran ja takaisin tullessa noudettava lintu jäi matkalle. Olin aika pettynyt Ferrariin. Ihmettelin sillä hetkellä, että miten tuosta on tullut käyttövalio. Elisiasta näki, että hänkin oli pettynyt. Noh, pitäähän se ymmärtää, että on parhaillakin huonoja päiviä :D Otimme kuitenkin uudestaan eri jäljen ja tällä kertaa se onnistui moitteettomasti. Ei eksynyt ja lintukin tuotiin ihan käteen asti.

Elisia päästi Ferrarin leikkimään tollereitteni kanssa ja menin juttelemaan Knossosien kanssa kahvi kupin ääreen. He kyselivät kauheasti, että koska Ferrarille olisi tulossa pennut. Vastasin aivan rehellisesti "En tiedä". Nartuksi olimme suunnitelleet sijoitusnarttuani Ankkaa. Knossosit olivat innokkaita ottamaan pennun ja pasakin oli puhunut, että hänkin haluaisi Ankan pennun. Ehkä kahdelle pennulle olisi kodit. Juttelimme myös siitä, että Ferrarin kanssa pitäisi jatkaa pk-puolella enemmän. Kaikki kuitenkin ajallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti