perjantai 4. toukokuuta 2012

Ternen Jaloux

Haluan tutustuttaa teidät yhteen kasvattiini. Varmasti olisi joukossa myös monia muita, jotka ansaitsisivat oman esittelytekstin, mutta nyt on Lexan aika saada osuutensa parrasvaloista.

Lexa on  J-pentueesta, jonka suvusta en voi sanoa olevani kovinkaan ylpeä. Yleisesti ottaen minua harmittaa jokainen pentueeni, joka on suvultaan yleisempi (Sunlit Put, Hole in the Head, Very Sexy Girl, Utuhaukun-koirat yms) ja sitä ei voi aivan suruttomasti käyttää jalostukseen, mutta kuitenkin olen kaikessa viisaudessani tullut tulokseen, että pakko jonkun on pitää näitä vanhempiakin linjoja hengissä, koska hyvin monet nykyän karttavat näitä, koska ne ovat yleisiä ja sieltä löytyy tiettyjä koiria. Mielestäni kuitenkin virtuaalitollerien kanta on niin hyvä, että sinne mahtuu saman sukuisia koiria useampikin kappale.

Lexa on J-pentueen se paremmin menestynyt, koska valitettavasti sen siskon Jolien (T. Joie) matka tässä maailmassa oli aivan liian lyhyt. Oikeastaan en odottanut J-pennuilta mitään sen suurempaa ja Lexan muuttaessa Batterille sanoinkin, että älä nyt siitä mitään ihmeellistä odota. Lexa kuitenkin on ollut ihmeellinen. Uros ylitti kaikki odotukseni aivan heittämällä.

Lexan isä on Punasuden-kasvatti. Heille taisi syntyä vain yksi pentue, jossa oli 4 tai 5pentua ja kahta vain on taidettu käyttää jalostukseen. Lexan isän vanhemmat ovat evm. sukuisia. Lexan isä on BH Vk2 NOU1 vFIN JVA Punasuden Hav "Renny" ja sen emä BH Jk3 Hk2 vFIN KVA vjLTW-07 Queenmaker's Finnish Flash ja isä BH Hk2 Blastoise Dreams Come True. Punasuden-pentue oli sellainen pentue mistä halusin itsekin pennun, mutta varaukset olivat sormia napsauttamalla täynnä. Onneksi olen kuitenkin saanut kummankin jalostukseen käytetyn koiran jälkikasvua itselleni. Tämä taisi olla vielä sitä kultaista aikaa kun vanhemmilta ei odotettu joka lajista valion arvoa.

Lexan emä onkin sitten suvultaan se pahempi puolisko. Pidän kovasti Sexystä, joten minusta olisi ollut väärin jättää käyttämättä sitä jalostukseen. Sexy on kolmen maan muotovalio sekä jälki- ja nomevalio. Viralliselta nimeltään siis BH RH-E vFIN NVA & JVA vFIN, vLT & vDK MVA Spring Sexy Girl. Sexyn suvusta löytyy mm. Sunlit Put, Hole in the Head ja Very Sexy Girl, mutta toisaalta ovathan nuokin hyviä koiria ja esimerkiksi Very Sexy Girl "Nicci" saavutti itselleen hyvinkin kunnioitettavan tittelirivin: BH vWW-04 vTS-04 vTRW-04 vSPAW-04 vGBRW-04 vKREW-04 vKRE, vIT, vIR, vIS & vKANS MVA. J-pentujen sukutaulun voi katsoa täältä.

Tosiaan kerroin Batterille heti kättelyssä, että en usko Lexasta voivan tulla mitään suurta ja ihmeellistä, mutta ehkä siitä melko hyvän mejäkoiran voisi saada. Uros kun tykkää kuitenkin käyttää nenäänsä. Lexasta kuitenkin on kasvanut fiksu miekkonen, joka ei osaa käyttäytyä näyttelykehässä. Lexasta maailman hirveintä onkin käydä näyttelyissä ja sieltä paras tulos onkin erittäin hyvä. Hyvää on myös saatu ja evaa (= kuvat on huonot). Lexa on kotioloissa rauhallinen, mutta treenikentällä se syttyy melko hyvin.

Batter on ehkä yksi parhaimmista mejäkouluttajista mitä tiedän. Aina kun hän vaan viitsii ilmoittaa koirat mejäilemään niin aina sieltä tulee ykkösiä! En edes muista yhtään mejäkoetta missä heille ei olisi irronnut ykköstulosta. Batterin vaan pitäisi olla innokkaampi kisaaja niin saisin useamman mejävaliokasvatin :D No, ehkä tämä hoituu myös näin hitaasti, mutta varmasti.

Kuitenkin Lexasta on kasvanut mahtava mejä- ja nomekoira. Uros on valioitunut nomesta ja ollut KOLMENA VUONNA PERÄKKÄIN nomemestari! Aivan mieletön saavutus. Kuitenkin mejäkoiran saavutukset ovat paljon suuremmat Lexalla. -09 vuoden jälkimestari Suomesta, -10 vuoden jälkimestari Norjasta ja 2011 vuoden jälkimestari Saksasta, Tanskasta ja Virosta. Tämän lisäksi Lexa on saavuttanut itselleen jälkivalion arvot kaikista muista maista paitsi Tanskasta, josta siltä puuttuu VAIN yksi VOI1-tulos valionarvosta. Uroksen mejätittelirivi näyttää tältä: vJM-09 vNJM-10 vGERJM-11 vDJKM-11 vESTJM-11 vFIN, vFRA, vGER, vSWE, vNOR, vEST JVA, vPOHJ & vKANS JVA. Kuuden eri maan mejävaliouden lisäksi Lexa on saavuttanut myös Pohjoismaitten ja Kansainvälisen mejävalion arvon.

Rodulle ominaisten lajien lisäksi Lexa on menestynyt myös pk:ssa ja vesipelastuksessa. Lexa on 2010vuoden oppinut vesipelastaja! Pk-jäljeltä & hausta sillä on oikeus VOI-luokkaan ja pk-viestissä AVO-luokkaan. Agista löytyy myös kaksi vKUMAa.

Lexa on mielestäni yksi aikansa parhaita mejätollereita. Vielä kun se saavuttaa Tanskasta viimeisen VOI1-tuloksensa niin se on tähän mennessä parhaiten menestynyt mejäkoira ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti