maanantai 7. toukokuuta 2012

Ruotsin voittaja

Tätä päivää oli odotettu kuin kuuta nousevaa. Jännitys kehän laidalla oli aivan käsin kosketeltava. Me muka suuret käyttöharrastajat odotettiin, että saataisiin "käyttötuomarin" mielipide meidän tollereista. :D Uusia koiria oli tullut viimeisen Jennan tuomaroinnin jälkeen, joten tottakai halusimme kuulla tuomion niille! Porukka (tai minä ja Hensu nyt ainakin) oli aivan hileillä kehän laidalla ja stepattiin ympyrää ja ootettiin vaan, että koko kehä olis ohi, että saataisiin vain tietää tulokset!

Pentuluokassa Dixi sai ensimmäisen kunniapalkintonsa! Tosin hävisi Peggylle, mutta Peggy olikin roppipentu. Jeejee hyvä Peggy! Pentukehän jälkeen tunnelma oli jo aivan katossa ja fiilistelin yksikseni, kun muut ootteli junnuja.

Junnuluokka oli kokonaisuudessaan yllätys urosten osalta. "Omista koirista" vain Zeepo sai erittäin hyvän ja Batterin Suke. Aloitetaampa vaikka siitä, että Batterin F-pennuista Finn ja Fraasi saivat erinomaiset ja Fraasi SA:nkin. Ville & Touko olivat päässeet ekaan näyttelyynsä eikä näyttelyura alkanut huonosti! Ville luokkansa toinen ja sijoittui PU-kehässä neljänneksi. Touko sai pelkän erin. Oscari luokkansa kolmas kera SA:n. Arvatkaapa kuka voitti koko junnu-urokset! Ja sijoittui vielä PU-kehässä TOISEKSI! Marsilla asustava sijoitusurokseni Virke!!! Uroshan sai samalla myös SERTin. Virke on ollut sellainen superkoira kaikessa mitä se on kokeillut, joten ei huonosti saada vieläpä näyttelyistä voittajatitteliä! Tämä taisi olla myös Virken eka näyttely, jos en aivan väärin muista. Maximissaan kuitenkin toinen.

Junnunarttujahan mulla ei tätä nykyä ole enää montaa, mutta onneksi muut on pitänyt huolen niistä. Junnunarttuja on sellainen vajaa kolmekymmentä (27 jos oikein laskin), joten siellä on saavutus menestyä! Ternejähän siellä oli kymmenen, joista yksi ilmoitettu oli Jennan oma, joten Kikka jätettiin tuomatta. Kaikki junnunarttu Ternet saivat vähintään erin, paitsi V-pentueen tytöt Viiri ja Via, joista Via sai erittäin hyvän ja Viiri hyvän. SA:n saivat Unia, Aesha ja Zaza, joista Unia oli luokkansa neljäs ja Zaza kolmas. Endi, joka alkujaan minun piti ottaa itselle, lähti MARSILLE NÄYTTELYKOIRAKSI - meidän todellisena käyttöharrastajana tunnettu Marsi otti näyttelykoiran. Järkyttävää. :D He aloittivat näyttelyuransa Ruotsin voittajassa ja Marsi todellakin sai sitä mitä tilasi! Endi repäisi melkein koko porukan nurin olemalla ROP-juniori ja PN2 (SERTIIIIIII!+SAAAAA). Ei huono aloitus tälläkään neidillä näyttelyuralle. Omista koiristani paras oli Serre, joka sai SA:n ja oli luokkansa toinen. Ei sen suurempaa menestystä.

Kehäsihteerillä taisi palaa vähän käämit esittäjiin, kun ei meinattu millään saada NUO-uroksia kehään. Meillä oli niin kiire onnitella hienosta menestyksestä muita! NUO-uroksissa näyttelyuransa aloitti Serenan Aba. Ei huono aloitus - erinomainenhan sieltä tuli! NUO-luokassa nähtiin myös sijoituspoikani Roope, joka sai erin ja Vallu, joka sai hyvän liian pitkästä valkoisesta sukasta. En ole edes kiinnittänyt huomiota (tyhmä kasvattaja), että Vallulla on liian pitkä sukka jalassa, mutta valitaan sitten vastapainoksi lähes punainen narttu. Ternet ei niittänyt mitään ihmeellistä - ei omat eikä kasvatit, mutta nostetaan esille Yadi, joka oli luokkansa toinen ja samalla sai SA:n. NUO-urosten yllättäjä oli vahinkolapsi Topi!!! En olisi ikinä uskonut, että tämä uros voisi voittaa luokkansa lisäksi KAIKKI UROKSET eli vahinkolapsi Topi PU1, VSP & vSWEW-12!!!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Nyt voin hyvillä mielin ehkä jopa uskaltautua käyttämään tätä vahinkolasta jalostukseen. Lisäksi Otto sai ERI:n ja SA:n.

Topin menestystä tuuletellessani en huomannut seurata NUO-luokan narttuja kunnolla ja Hensu sekä Batter tulivat minua tönimään huutaen "NÄITKÖ? NÄITKÖ?????? EFFY PÄRJÄS!!!" Vihdoin kuin noista kahdesta huutavasta naisesta sai tolkkua niin selvisi, että Batterin sijoitustyttö (joka arvatenkin asuu Hensulla) oli voittanut luokkansa ja narttujen päättyessä se kiri itsensä PN3:ksi! Omissa koirissa ja kasvateissa ei oikein mitään ihmeellistä. Jokunen erinomainen, mutta myös pari kappaletta erittäin hyviä.

AVO-uroksissa voisin nostaa esille Latkon, joka kiri itsensä ihan PU3:nksi asti! Parille kasvatille hyvät ja muut omat ja kasvatit sitten erittäin hyvää ja erinomaista. Latkon lisäksi kolmelle kasvatille SA ja yksi luokkasijoitus neljänneksi.

AVO-nartuissa löytyikin sitten päivän yllättäjä. Omat koirat nappasi oikeastaan erinomaisia ilman SA:ta, mutta osalla luokkasijoitus.  Kettu kuitenkin sai myös SA:n, oli luokkansa toinen ja PN-kehässä neljäs! Jamma sai hyvän, koska silläkin korkeat valkoiset sukat + jotain muuta. Kuitenkin se päivän yllättäjä - vahinkolapsien äiti Norma. Norman luokkavoitto ja SA oli jo suuri juttu minulle. Eihän sen pentueesta ollut edes loppujen lopuksi kovin pitkä aika. Oletin, että PN-kehässä voidaan sijoittua, mutta se menestys mikä saatiin oli aivan päätä huimaava! Norma voitti aivan kaikki. Se kiskaisi itsensä ROP:ksi. MAHTAVAA NORMA! Hieno tyttö.

Käyttöluokka oli aika normaali. Omista kasvateista käy-uroksissa kaikki saivat erinomaisen ja SA:n paitsi  Viima, joka sai erittäin hyvän. Luokkansa paras Scot, toinen Raidi ja kolmas Dusty. Ja kaikille kolmelle tosiaan SA:t. Käyttöluokan paras narttu oli Lysti, joka sai myös SA:n. Luokkansa toinen + sa Batterin kasvatti Seela. Kolmantena Happy, mutta ilman SA:ta. Sani erittäin hyvä.

Ketään ei varmaan yllätä, että mukana oli vanhapiika  Miri. Ainoana veteraanina voitti luokkansa ja oli ROP-vet, mutta yllätyksenä se sai myös SA:n! Hieno vanhus. Niin sitä pitää.

Ennen kasvattajaryhmiä alettiin juoksemaan ROP&VSP-sijoja. Itse pääsin pinkomaan Topin kanssa ja Norman 2omistaja juoksi sen kanssa. Äiti ja poika pistivät parastaan ja muut kiljuivat reunalla ja taputtivat. Äiti ROP ja poika VSP. Mahtava saavutus! Kummankin kakkosomistajana toimii BB:n tila (= eli minun virtuaalimaatilani), mutta kummankin jalostusoikeus on minulla. Topi on Norman vahinkopennuista enkä ottanut niitä omiin nimiini, mutta toimin pentujen varaäitinä.

Kasvattajaluokan kanssa ei ollut ongelmaa, että koiria ei olisi ollut riittävästi. Terne ROP-kasvattaja ja kunniapalkinto napsahti! Mukana oli Virke (PU2), Scot (ERI1 SA), Lysti (ERI1 SA) ja Latko (PU3). Sinäänsä kovin historiallista, kun Hensun koirista ei ollut yhtään ja kaikki koirat olivat eri omistajien. Usein kasaantuu saman omistajan koiria hirveästi, mutta hieno saavutus! Hyvä fiilis saada KP ja valiutua rop-kasvattajaksi! Catacogerin ryhmä oli kolmas ja sai KP:n ja de Veranot vetäisivät kakkoseksi! ONNNEEEEAAAA!

Suuret menestyshalit kaikille. Aivan mahtava päivä. Liian hyvät tulokset kun ei meinannut jaksaa kirjoittaa! Joten ei kannata ihmetellä, jos joku puuttuu!

Käyttöharrastaja Marsin superfifit vähän jyräs. Kannattais päättää Marsi ottaa pelkästään niitä KÄYTTÖkoiria eikä tollaisia feikkikäyttiksiä, jotka kiskoo aina vähintään yhden voittajatittelin näyttelyistä :D Mutta Endin menestys! Senhän sä halusitkin ihan näyttelyfifinä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti