keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kolmen kopla

Ruotsin voittajan jälkeen oli taas hyvää aikaa matkustaa rakkaasen kotimaahani Suomeen, joten pakkasin itseni lentokoneeseen ja lähdin, mutta ilman koiria. Onneksi on ihania kasvattajatuttavia joille voi ripotella osan ja sitten osaa tulee hoitamaan kotio. Rahaa menee, mutta ei voi mitään. Sellaista se elämä vain on.

Tarkoitukseni oli alkuun hakea vain kotikasvattajalta Iitu, mutta tilanne vähän muuttui paikan päällä Suomessa. Iitu on varsin päheä nuori miekkonen, jonka vanhemmat ovat terveet, mutta niiden kanssa ei ole kisattu yhtään. Tässä vaiheessa totesin itselleni, että parempi terveet vanhemmat kuin kisatut ei-terveet vanhemmat. Hain Iitun Tiinan luota, joka sen oli kasvattanutkin. Paikan päällä sain nähdä myös Iitun emän. joka oli todella ihana luonteinen ja rakastettava. Naapurin tolleriuros toimi pentueen isänä, joten sain nähdä myös senkin enkä todellakaan löytänyt mitään pahaa sanottavaa siitäkään. Kumpikin sellaisia melko tavallisia tolliaisia, mutta todella hyvä luonteisia ja terveitä, joten Iitun ottaminen tuli sillä sekunnilla täysin selväksi. Iitu käyttäytyi myös varsin hienosti ja reippaana nuorena miehenä tervehti minut iloisesti häntä heiluen. Tiina joutui luopumaan uroksesta, koska ei jaksanut pelata enää juoksujen kanssa ja sen lisäksi Iitulla ja sen emällä oli alkanut olemaan vähän kahinoita, kun tämä nuorukainen haluaisi kauheasti leikkiä ja emä sitten ei.

Tiinan luota lähdettyäni suuntasin melkoisessa kiireessä A.t.:n luokse. Olin luvannut olla paikalla jo aikaisemmin ja jouduin soittamaan myöhästyväni. Monen mutkan kautta pääsinkin paikan päälle, jossa minua odotti Roki ja Putty. Omaan silmääni todella upea tollerikaksikko, joidenka uraa olen saanut seurata alusta alkaen. Olen myös joskus tuomaroinut Rokin ja kysellyt sitä jalostuslainaan, mutta A.t.:lla oli silloin vielä omia suunnitelmia urosta kohtaan. Minulle oli täysin selvää minkälaiset pojat olivat kyseessä, koska olin niiden kanssa ollut jo tekemisissä ja nähnyt niiden koesuorituksia. Paikan päällä ollessani tuli poikien kanssa leikittyä, mutta enemmän keskityin keskustelemaan A.t.:n kanssa. Parin tunnin siellä olon jälkeen jouduin kiirehtimään takaisin lentokentälle, että pääsisin Ranskaan kolmen uuden kanssa.

Tullessani Suomeen koiratilanne 0 - lähtiessani Suomesta koiratilanne 3. Eiköhän tässä ala olemaan uroksia joksikin aikaa ja seuraavaksi voisi ihan nartun hankkia. Parin kuukauden sisään olen hankkinut itselleni jalostuskäyttöön kuusi evm. sukuista urosta. Näiden kolmen lisäksi Batterin Uolevi, Shadyn Roope ja Miiran Vallu, joista kolmesta Unto-Uolevi on sijoitettu kahden pentueen sopimuksella. Muutama uusi jalostuskappale kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti