torstai 24. toukokuuta 2012

!! RYP 1 !!

Ensimmäisenä voin hehkua Ruotsin voittajasta, jossa käytiin ryhmäkehässä kilpailemassa Norman kanssa. BB:n tilan omistaja ei halunnut itse mennä testaamaan esittämistaitojaan kehään vaan pääsin itse juoksemaan sinne. Syynä oli se, että tuomarina oli arvostettu tollerituomari Jenna, joka oli jo yksilöarvostelussa pitänyt Normasta hyvin paljon niin hän ei halunnut pilata Norman menestystä. Suuntasin siis rennoin mielin kehään ja vähän oli sellainen tuntuma persiissä, että nyt tullaan pärjäämään, vaikka tämän vuoden puolella ei ole tainnut tulla yhtään ryhmäsijoitusta novascoteille.

Tuomari katseli ensin tarkkaan ja vaativasti arvosteltavia koiria. Norma seisoi kauniisti eikä sen esittämisen kanssa ollut mitään ongelmia. Kilpailemassa oli toisen toistaan hienompia koiria. Noh, olivathan ne kaikki olleet rotunsa parhaita, joten ei varmaan ihme, että ne näyttivät hyvälle. Juostessa edellämme oli todella kaunis cockeri, jonka omistajan kanssa tulikin pari sanaa vaihdettua ja sain kuulla, että tämä oli sen cockerin ensimmäinen ROP-voitto, jota ihmettelin suuresti, koska minusta se näytti hyvälle! Valitettavasti cockeri tippui eikä sijoittunut ryhmässä, mutta me jäimme kehään! Tässä vaiheessa oli jo voittajafiilis. Olimme NELJÄN PARHAAN joukossa! Mahtavaa! Kilpakumppaneinamme oli Hensun menestystä niittänyt Peppi, Serenan kehitysvaiheessa oleva Kiuta ja Spunkyn flätti Vellu. Mielestäni oli hienoa, että tuomari oli ottanut jatkoon kaksi junnua, NUO-luokkalaisen ja meidän AVO-nartun eli koirat eivät olleet täysin valmiita, mutta tuomari näki niissä potentiaalia!

Siinä sitä sitten juostiin kehässä. Jännitys hiveli kattoa ja kuulin tolloharrastajien kannustavat huudot: "HYVÄ NORMA!" Ihmiset taputtivat ja yleisö tuntui olevan aivan huumassa. Tämä tuntui olevan tolloharrastajien yhteinen voitto, kun tolleri oli pääsemässä sijoille ryhmäkehässä. Neljänneksi osoitettiin flätti Avénless High Voltage. Seuraavaksi juostiinkin kolmisin ympyrää ja tunne oli aivan mahtava, koska kolmen parhaan joukkoon oli menossa täysin tutut tolleriharrastajaystävät! Tosin minä vain "oikean rotuisella" koiralla. Hensulla ja Serenalla oli jotain feikkitollereita hihnan päässä :D RYP3:ksi osoitettiin walesinspringeri Lasipisaran Kiutaköngäs (joka muuten on kasvattini!). En tiedä oliko tuomari päättänyt jo RYP1:n ja RYP2:n, mutta juoksutti hän meitä ainakin niitten sijojen eteen. RYP2-sijalle osoitettiin labradori Avénless Be My Hunter ja meidät osoitettiin ykköseksi! Halasin tuomaria varmaan vähän turhan rajusti ja voi sitä riemuhuutoa! ME OLLAAN RYHMÄN VOITTAJA!!!!!!!!! MAHTAVAA!

Siitä suunnattiin sitten BIS-kehään, jossa olikin mukana pk collie, leonberginkoira, walesinterrieri, lyhytkarvainen mäyräkoira, siperianhusky, beagle, punainen irlanninsetteri, isovillakoira, saluki, shiloh shepherd ja meidän Norma! Tuomarina toimi melko tiukaksi tuomariksi tiedetty Eros. Eipä siinä sijoitusta tullut, mutta oli hieno tunne päästä juoksemaan isoon kehään! BIS-kasvattaja, BIS-junnu eikä BIS-vetsku kisoissa tullut minkäänlaisia saavutuksia. Tosi harmi, mutta yritystä ainakin oli! Neljässä BIS-kehässä käytiin ja tuloksena ei yhtäkään sijoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti