sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ankkatarhan Uolevi

Tottakai koko ajan etsin sopivia koiria sijoitettavaksi, mutta en ollut ajatellutkaan tätä urosta. En ollut tutustunut kunnolla sukuun enkä kasvattajaan, joten olin aika kielteisellä asenteella tähän. Batter kuitenkin tuli luokseni ruinaamaan "Voisitko sijoittaa minulle näyttelypennun? Olis tosi kiva yhdistelmä!" Pidin kyllä pentueen isästä, mutta en sen vanhemmista. Pennun isän lonkat on A/A, mutta sen isän lonkat C/C ja emän lonkat C/B, joten tämä vähän haittasi elämääni. Kuitenkin yritin muistuttaa itselleni, että emän puolen suku oli lonkiltaan terve, joten miksi ei.

Lensin Suomeen katsomaan viiden pennun pentuetta, joista Batter himoitsi urospentua. Sain tavata isän ja emän, jotka molemmat todella hyvä luonteisia. Koska minua epäilytti pentueen isän vanhemmat niin tein varta vasten matkan Rovaniemelle tutustuakseni isään Santtuun (Santtu). Alku aina hankalaa. Sydämeni ei lämmennyt uroksen ulkonäölle. Simo oli todellinen näyttelykoira. Vähän turhan massiivinen makuuni ja jalkoja olisi saanut olla enemmän. Toisaalta olihan uros kansainvälinen muotovalio. Kuitenkin luonteeltaan Simo oli aivan puhdasta kultaa ja aikalailla samanlainen kuin kaikki muutkin noutajat. Rohkea ja reipas sekä miellyttämishaluinen.

Simon luota suuntasin takaisin Etelämpää (silti kasvattajan luota n 200km päähän), jossa kävin tutustumassa isänemään Matoon (Merikotkan Unohtumaton). Simon tavoin myös kansainvälinen muotovalio sekä erityisen menestynyt RYP- & BIS-kehissä. Mato samanlainen reipas tättähäärä kuin Simokin. Todella kiva luonteinen narttu. Mato on vanhempana niittänyt menestystä vetskukehissä.

Vietin aikaa myös kasvattajan Antin luona. Tutustuin kunnolla myös pentueen emään ja isään, joka sattumalta nyt oli vielä hoidossa Antilla. Molemmat olivat todella ihania! Kaikki pennut juoksivat iloisesti luokse heti niiden luokse tullessani ja kaikki roikkuivat iloisesti kimpussa. Hännät pyörivät kuin tropellit ja nenät kävivät parhaansa mukaan. Antin kanssa jutellessani tein päätöksen. Voin sijoittaa Unton Batterin luokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti