lauantai 3. syyskuuta 2011

Aakkoset loppuivat - loppuuko kasvatuskin?

Joo no onhan vielä suomalaiset Å, Ä & Ö käyttämättä, mutta tänään kaksi tuntia sitten taisi pyörähtää viimeinen pentu maailmaan Z-pentueesta. Pentueeseen syntyi neljä pentua joista toinen tyttö Zhora etsii kotia ja kuvat saa mukaan. Sukupuolijakauma oli tasainen - kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Ensimmäisenä syntynyt tyttö Zaza on varattu de Veranoon. Uroksista aivan hitusen isompi uros Latko jää kotiin ja toinen muuttaa sitten Batterille Catacogeriin. Tätä toista urosta on alettu puhumaan Yadina.

Tämä on siitäkin aivan harvinainen hetki, että kaikilla pennuilla on viralliset nimet jo pari tuntia syntymänsä jälkeen. Ehkä tää pentue tulee olemaan yksi mun kasvatuksen jalokivistä!

Nytkö olis se hetki kun heitetään kimpsut kasaan ja aletaan vaan kisailemaan? Jätetään jalostukseen käyttämättä kaikki vauvalla haalitut jalokivet ja pihdataan niitä siihen asti, että aika niistä jättää. Vai pitäiskö lopettaa kokonaan kasvatus? Tässä kun on tullut kasvatettua useampikin pentue joille ei oikeastaan ole ollut kunnolla kysyntää.

25pentuetta takana päin ja niistäkö pitäisi osata valita ne parhaat? Olen melkein varma, että en pystyisi valitsemaan parasta pentuetta, koska olen melkein tyytyväinen kaikkiin! K-pentue on tosi kiva (muttei paras!) enkä ymmärrä miksei sille ollut kysyntää kunnolla.

Muistan joskus katuneeni I-pentuetta & H-pentuetta niitten liian yleisten sukujen takia ja siksi, että ne tuli niin tiiviisti peräkkäin. O-pentue joskus myös harmitti juurikin sen yleisen suvun takia.

Ei mua enää harmita. Kasvatukseen mahtuu pentueita jotka eivät ole suvulta parhaimmistoa ja jos kukaan ei uskaltaisi teettää pentueita tuollaisilla koirilla niin kohtahan meiltä katoaisi koko sukulinja. Loppujen lopuks, vaikka nuo ovat yleisiä sukuja niin en mä usko, että ne ihan haitaksi asti on yleisiä. Toki noitten kanssa pitää katsoa vähän tarkemmin, että mitä yhdistää ja eihän siellä suvuissa ole samoja koiria.

Haluisin teettää noilla vanhemmilla koirilla pentueet, että ne pääsis ns. alta pois. Mutta kun ei oo kysyntää! Tarjonta ylittää kysynnän. Joka tuutista tuppaa novascotipentuja ja samaan aikaan (tälläkin hetkellä) on myynnissä kolme eri tolleripentuetta kaikki ihan kohtuu hyvistä yhdistelmistä. Ja mikä vielä ihmeellisempää, näistä ei ykskään ole mun! :D Paitsi yks on Catacogerin E-pentue, mutta sitä ei lasketa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti