perjantai 24. tammikuuta 2014

Meidän käyttölinjan kantanartusta

Vähän Lelluhellun kuulumisia. Eli tosiaan joku saattaa muistaakin Ternen R-pennut eli ensimmäiset oikeasti käyttölinjaisemmat kasvattini niin Lellu toimi sen pentueen emänä.

Eli kyseessä on siis BH Hk1 Jk3 RH-E vFIN TVA vKTV-F FGDCh vAVA vMEVA vFRAJM-10 vFRA JVA Helmen Ainut Lelu. 1-polvinen narttu, jonka vanhempia ei käytetty kuin kerran jalostukseen ja Lellu on ainut siitä pentueesta, jota on jalostukseen käytetty.

Mutta syy miksi halusin Lellusta kirjoittaa on se, että tytsy on ensimmäinen Ternen maastoestevalio (kaikista virtuaalikoiristani toinen maastoestevalio ikinä)! Lellu kävi nopeasti hakemassa itselleen pari MeKUMAa tammikuussa. Ensimmäisen 14.1 ja toisen 18.1. eli ei suurempia tarvinnut sit kisaamisen aloitettua niitä MeKUMIA ootella. Ensimmäiset kisat on käyty 2009vuonna (haettiin kolme MeKUMAa), yksi MeKUMA haettu 2012 ja sit nämä vikat. Olihan tuossa taas kisauralla mittaa, mutta ei olla koskaan kovin aktiivisia oltu maastoesteiden saralla.

Tarkoitus nartun kanssa on vielä hakea mejästä FIN-VOI1 niin tulis Suomen jälkivalioksi. Katsotaan jaksettasko hakea vielä Saksan maaltakin kaikki kolme ykköstä. Vähän kutsuisi myös hakea pk-jälkeltä yksi VOI1 niin olis sit myös käyttövalio. Nomesta myös haetaan kaksi vikaa VOI1:stä niin sit voidaan päästää tämä UPEA käyttökoira eläkepäiville.

Lellun pojat Repo & Raidi ovat olleet aivan loistavia harrastuskoiria ja kummallakin on yhdet pennut teetetty eikä nämä pennutkaan ole jättäneet ketään kylmäksi! Valitettavasti niiden sisko ei saanut elää kovinkaan pitkään ja manehtyi varsin nuorena tapaturman seurauksena, mutta kerkisi tämä neitokainen kisaamaan itsensä käyttövalioksi nomesta ja vähän tokoilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti