keskiviikko 17. elokuuta 2011

Rockduck's Rags to Riches

Alkuun Myrkyn ja Arnoldin pentueessa ei ollut yhtään varauksia, mutta tänään kun ilmoitin itse ottavani pennun & Batterin ottavan niin myös Hensu ilmoitti varauksen! Olen todella tyytyväinen, että näinkin monta varausta on saatu kasaan nappuloista :) Toivotaan vain, että kaikille kiinnostuneille syntyy pentu. Jos pentuja syntyy liian vähän niin onneksi aina voin todeta, että itse en tarvitse pentua,

KOSKA

minulle muutti eilen pitkästä aikaa tuontiuros. Uroksiahan talossa on aivan liian vähän ja varsinkin näitä tuonteja. Viralliselta nimeltään (niinkun nopeimmat jo otsikosta varmaan päätteli) poitsu on Rockduck's Rags to Riches eli Rockduckin Tuhkimotarina, vaikka nimi ei nyt suoralta suomennokselta ihan tuolta kuullostakaan.

Rikiä lähdin hankkimaan sillä perusteella, että tarvitsin uutta verta. Kaikista tärkeintä vanhemmissa oli terveys ja luonne. Muut jutut olivatkin sitten pelkkää plussaa.

Rikin isä on saksalainen Der's Ereignen. Ere on täysin terve (L: A/A, K&P: 0/0, silmät, sydän & selkä ok) jonka lisäksi se ei ole mikään tankkeri vaikka uros onkin. Ei kuitenkaan mikään käyttölinjaisen pitkäjalkainen, mutta kuitenkin jalat löytyy.
Luonteeltaan Ere on aivan ihastuttava. Se ei säiky ja menee vieraitten luokse häntä heiluen. Innokas työskentelijä, mutta kuitenkin osaa myös rauhoittua.

Ei huono kisakaverikaan ole ollut. Erellä on:
BH Jk3 vGER KVA vGER, vFIN, vSWE, vFRA & vKANS JVA vGER & vKANS MVA
NOU-luokkaa ei ole suoritettu hyväksytysti, mutta annoin tämän anteeksi, koska uros toimii käytännön metsästyksessä.

Emä on Rockduck's Better off Alone. Flora on Eren tavoin täysin terve (L: A/A, K&P: 0/0, silmät, sydän & selkä ok). Ulkonäöltään melko raskas ja lyhyt jalkainen, mutta ei kuitenkaan liian niinkuin jotkut näyttelylinjaiset. Suuri miellyttämishalu ja riittävä palkka onkin se, että saa tehdä omistajansa kanssa. Häntä heiluu kaikkialla ja kaikille. Palautuu todella nopeasti jos säikähtää. Perheen vessassa ollut kaapin peili oli tippunut (voitte kuvitella mikä ryminä...) lavuaariin niin ampaisi ylös hetkeksi, kävi vilkaisemassa ja meni takaisin nukkumaan.

Flora ei ole ihan yhtä menestynyt kuin Ere, mutta on saavuttanut kuitenkin aivan riittävästi. Flooralla on:
BH RH-E NOU1 vGER KVA & MVA
Nomevaliouden lisäksi suurta plussaa on se, että Floraa pystyy käyttämään myös käytännön metsästykseen.

Kävin katsomassa Rikiä kun se oli kuuden viikon iässä. Pentueen ehdoton lahoaivo kahdeksasta nakerosta. Mulle oli aivan selvä, että otan uroksen joten vaihtoehdot väheni kahdeksasta kolmeen, koska urosnakeroja oli vain kolme. Rikin veljet Marco ja Pedro olivat todella rauhallisia Rikiin verrattuna. Marco ja Pedro olivat ehkä jopa vähän vetäytyviä Rikiin verrattuna. Toisaalta kukapa ei tuon pojan rinnalla tuntuisi vähän ujolta piimältä, jos ei juokse samalla sekunnilla katsomaan vieraita. Riki on jo ovella vastassa ennenkuin ovikello edes soi. Ei hauku tai mitään; odottaa vain, että rapsuttaja astuu ovesta.

Ulkonäöllisesti Pedro ja Marco olivat paljon lupaavampia, mutta Rikin luonteelle en vaan voinut sanoa ei! Joten alustavasti minulle varattiin Riki, mutta saisin vaihtaa pennun koska tahansa, jos vain haluaisin.

Luovutusiän lähestyessä Rocky laittoi hätääntyneenä viestiä englanniksi "Riki on aivan järjettömän ruma! Mutta luonteelta on kaikista avoin ja menevin. Haluatko vaihtaa?" Vastaukseni oli "EN halua! Paras luonne = paras pentu! :) ♥" Haen sitten Iso-Britanniasta todella lyhyt jalkaisen Riki-nakeron, mutta en ole katunut! Luonne on täysi kymppi ja plussat päälle.

Oma pieni ja rakas tappijalka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti