maanantai 8. elokuuta 2011

Lol lol lorro

Lorro kotiutui tänä aamuna. Onneksi ihana kasvattajatätsky piti häntä meille varattuna vaikka hakeminen aina vaan lykkääntyi eteenpäin. Lorro on aivan huippu pikkumies. Tosi loisto noutamaan ja ihanan avoin kaiken suhteen.

Nuutti on joutunut treenaamaan rauhoittumista ihan tosissaan. Käymme paikoissa missä on paljon ihmisiä ja koiria ja muuta hälinää ja pojan pitäisi pystyä olemaan paikallaan. Kotona onnistuu jo hyvin ja saan heittää vaikka lelun nenän eteen niin poika pysyy. Kaupungillakin poika pystyy rauhoittumaan ja ohittamisetkin sujuu ongelmitta nykyään. Nuutti onkin edistynyt aivan loistavasti tuon rauhoittumisen suhteen. Nykyään pystyy parempina päivinä palkkaamaan lelulla eikä poika mene ihan hyperaktiiviseksi.

Jolla on mamman muru. Ajatuksia lukeva pikkutirppa. Ilmoitin Jollan ihan läpällä kokeeksi kokeeseen ja arvatkaa mitä! Tyttö veti 199pistettä tokokokeesta. Ajatelkaa! Tosi vähällä treenimäärällä mentiin koittamaan ja tää painaa kun kokeneempikin konkari eikä oltu edes kunnolla häiriössä treenattu muutakuin kotipihalla muitten petojen ollessa irti. Seuraavasta tokokokeesta tulikin sitten kakkospalkinto 151pisteellä, mutta ei se musta huono tulos ollut. Tytsyllä oli vähän känkkäränkkäpäivä.

Meille on tulossa tollouros nimeltä Deinzense Revitään Haavat Auki. Todella kiva sukuinen poitsu ja hänen velikultansa menee Catacogeriin. Saa nähdä mitenkä veljekset menestyvät ja onko kummastakaan jalostuskäyttöön. Deinzense Onko Rikos Rakastua on tosiaan minun ja Batterin yhteinen niinkuin lähes kaikki Catacogerin koirat ja Revitään Haavat Auki on sitten täysin omani niinkuin kaikki Terneläiset. Batter on kerinnyt jo hakemaan Ricon kotiin, mutta oma poikani (yllätys yllätys.. tämäkin) on vielä kasvattajan hoivassa. Olen poitsuani alkanut puhumaan Retuna, mutta saa nähdä mikä hänestä tulee kun kotio pääsee.

Haluaisin taloon pihavahdin. Puhuin jo joskus aikaisemmin bernhardinkoirasta, mutta kai nuo kaksi partacollieta hoitavat virkansa hyvin. Julia ja Nancy ovat kovasti treenailleet suojelua. Kisoihin asti ei kuitenkaan olla päästy Julian kanssa, mutta treenattu on. Julia on muutenkin ollut hyvin vähällä kisaamisella, mutta pihaa se on vahtinut ihan kivasti. On se yhden I-tuloksen tokosta hakenut ja vepestä yritettiin soveltuvuuskoetta suorittaa pariinkin otteeseen, mutta ei onnistunut. Näyttelyissä on kerran pyörähdetty erittäni hyvän arvoisesti. Julian kehäkäytös on aika huono. Saattaa välillä peruuttaa tuomaria. Ollaan tätä yritetty kitkeä pois joten näyttelyt on jäänyt todella vähälle.

Sit kriiseilyä koiramäärästä.. Talossa on yli viisikymmentä novascottia + kaikki kotia etsivät ja muut pörriäiset... Pyörryttävä määrä eikä se edes tunnu pahalle kun niitten kanssa elää ja asustaa. Rahoista nipistellään aina välillä omistajan syömisistä, mutta koirat elävät niin priimaruualla kun vaan voi ja kaikki syövät vähän eri pöperöitä. Osa syö barffaamalla ja osa nappulaa ja sitten taas osa on sekaruokinnalla. Hermot on toki tämän porukan kanssa välillä vähän kireällä niin omistajalla kuin laumallakin.

Valitettavasti tätä tekstiä kirjoittaessani huomasin osan vanhuksista olevan aivan ripulilla. Nyt on vanhuksia eristetty omiin luukkuihinsa josta pääsevät vapaasti kulkemaan ulkotarhaan. Toivotaan nyt, että tämä on vain jotain "normaalia" ripulointia. Tässä lähettyvillä kun on kuulunut olevan tosi äkäinen tautiaalto joka on vienyt koiria jopa tiputukseen ja osa jopa kuollut.. Toivon todella, että perheen nuorimmaiset eivät saa tätä. Varsinkaan Lorro kun se on vielä niin pieni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti