lauantai 6. elokuuta 2011

"Katso mikä vauva!"

Kiva huomata, että kasvattajaryhmä saatiin kasaan HensMarsin järjestämässä ryhmänäyttelyssä Ruotsissa. Itse en jaksanut millään ilmoittaa koiria ja se olikin ihan hyvä päätös. Tämä rotunsa paras-kasvattajaryhmä kera kunniapalkinnon yllätti todella positiivisesti!
Ryhmässä olivat Romeo joka oli PU3 ollen myös VSP-jun ja Rabe PU1 VSP sekä tytöt Viiri ja Via saivat erinomaiset sijoittuen luokassaan.

Ternejen tulokset:
Romeo ERI JUK1 PU3 & VSP-jun
Raidi EH JUK4
Riia H
Naakka H
Via ERI JUK2
Viiri ERI NUK2
Zeke EH
Onni ERI AVK4
Rabe ERI AVK1 SERT PU1 & VSP
Myrkky ERI AVK4
Viima EH KÄK2
Nala ERI KÄK2
Sani ERI KÄK1 PN4

Onnea kovasti Terneläisten onnellisille omistajamammoille! (: Erityisesti Raben menestyksestä olen todella ylpeä joten super-rutistus sinne suuntaan!

Ja sit hehkutellaan pentusuunnitelmia! Syyskuun alulle tai aivan elokuun lopulle olisi tulossa lupaavia käyttönappuloita kera kuvien. Pentuekoko on enintään kolme pentua. Varauksia siis kehiin! Tässä on hyvä harrastuskoira (ja miksei jalostuskoirakin, koska eihän vanhojen pitkien linjojen pidä antaa kadota) aloittelijallekin. Hyvä hermoiset vanhemmat joittenka kanssa

Emänä on oma kasvattini joka on Hensun omistama Ternen Ingrid. Myrkky on tokosta ja nomesta valio jonka lisäksi suorittanut myös PESO:n, SOVE:n & PAKK:n hyväksytysti. Agissa oikeudet II-luokkaan jonka lisäksi on pärjännyt myös mejässä. Näyttelyistä saanut SERT:n ja myös erinomaisia sekä erittäin hyvää.
Tittelirivi: BH RH-E vFIN TVA & KVA.

Isäksi siunauksen Hensulta sai Fox Girl's Aspen. Pesunkestävä pk-koira, mutta laiskan omistajan takia heikosti siellä on kisailtu. Mejäkoirana aivan kymppi +++ eikä nomekoiranakaan huono. Oikeudet poitsulla on AVO-luokkaan. Pelastuskoirien soveltuvuuskokeen suorittanut ja meripelastuskokeen A-osion myös.
Tittelirivi: BH Ek1 Hk2 RH-W A vGERJM-10 vGER & vSWE JVA

Luonteeltaan vanhemmat ovat molemmat erinomaisesti käyttöön soveltuvia. Molemmilta löytyy intoa tehdä ja metsästysviettiä. Näiden pentujen odotetaan toimivan loistavasti myös metsällä joten tästä löytyisi myös loisto metsästyskaveri. Molemmat vanhemmat ovat aivan mahtavia noutajia. Isää on välillä lainattu metsälle metsämiesten seuraksi ja pelkästään kehuja on sadellut. Ei ole jääneet sorsat lillumaan ammuttuina veteen vaan kaikki on tuotu.

Ulkonäöllisesti Myrkky on raskaampi eli näin suomeksi sanottuna näyttelylinjainen. Arnold taasen on vielä kesken kehityksen oleva nuorukainen joka mielestäni kaipaisi vähän tasaisempaa ulkomuotoa ja parempaa päätä. Kumpaakaan näistä en miellä liian raskaaksi, mutta molemmilla saisi olla vähän pisemmät jalat. Vaikka molemmat ovat ulkonäöllisesti hieman raskaampia niin se ei ole kuitenkaan rajoittanut näiden käyttöominaisuuksia.

Myrkky on Ternen I-pentueesta jonka suku on pitkä ja samalla yleinen (hyvänä esimerkkinä koirat: Sunlit Put, Hole in the Head, Utuhaukun Diamond Is Beautyful). Suvusta löytyy sukusiitosta (isänisänemä & isänemänemänisänemä Utuhaukun Diamond Is Beautyful).
Suvun helmi on ehdottomasti Myrkyn emä Cara's Mint Sea jota ei löydy muista kuin I-pentujen suvusta. Evm. sukuinen narttu joka ei nyt mikään tittelihirmu ollut, mutta toimiva käyttökoira! Ulkonäöltään vähän raskaampi (näyttelyfifi).

Arnoldilla on yksi polvi sukua (ainakin) takana ja myös yksi lupaavasti kisauransa aloittanut pentue (Ternen S-pentue). Uskon, että pentueesta käytetään ainakin kahta jalostukseen, jos ei jopa kaikkia kolmea - pentuekoon en kuitenkaan usko olevan kuin aivan max 4pentua (todennäköisesti vain kolmea). Toisaalta en näe tätä ongelmana, koska emänpuolen suku on jo niin yleinen, että ei haittaa vaikka isukkia olisi käytetty aikaisemminkin jalostukseen.

Ja mainittakoon nyt loppuun, että Arnold on aito kanadan tuonti.

P.S. Otsikko viittailee meidän uuteen tulokkaaseen. Herran nimi on Haovc Lost Memory. Hänestä lisää kun saadaan vauva kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti