maanantai 14. huhtikuuta 2014

Uusia tulokkaita

Meillä on laumakoko lisääntynyt aikalailla omista ja muitten kasvateista, mutta on yksi uros, jonka haluan erityisesti nostaa esille. Pitko ja Skrim muuttivat meille aika samoihin aikoihin Sigiltä. Kumpaakin pojista on koulutettu aika samalla tavalla, mutta Skrimiä vähän enemmän ja silti Pitko pistää parastaan. Minusta tuntuu, että tässä on se koira, joka vetää vertoja jo Mandolle. Mandon tassun jälkien seuraajan piti olla Adolf, mutta ei se ole niin hyvä. Ei läheskään. Ihan kiva treenikaveri, mutta aivan liian hankala ja pärjäämätön ollakseen niin mahtava kuin Mandomies.

Pitkon kanssa ensimmäinen tokokoe oli sellainen, jossa oli alokasluokassa tuplaluokat. No, poika meni ja teki töitä täydellisesti => kummastakin ykköstulos. AVO-luokassa kaksi koetta, joissa kummassakin tuplaluokat. Tokoiltiin koko sydämmen kyllyydestä ja tuloksena kolme AVO1-tulosta neljästä startista (hyyyss... ei niitä tartte kun kaks...).  Agista Pitko nappasi kahdelta peräkkäiseltä päivältä tulokset II-luokkaan. Pelastuksessa myös kisattu. Ekalla PESO läpi ja samoin myös PEHA A & B. PAKK kerrasta lävitse. Paljoa ei kai parempaa koiraa voisi toivoa?

Pentuna pidin Skrimistä paljon enemmän. Pistin sen varaan oikeastaan kaiken ja treenasin sitä enemmän, koska pidin sen suvusta hiukkasen enemmän. Minkä takia? No siksi, että sen suvussa löytyi enemmän Ternejä! Alkuun Skrim oli se jota treenasin koko ajan enemmän. Se, jonka kanssa tein paljon enemmän. Pitko jäi ehkä vähän vähemmällä huomiolle, mutta sitten se alkoi vetään joka kisasta moitteettomia tuloksia. Toisin kuin Skrim, joka junnaa edelleenkin vähän paikallaan - annetaan kuitenkin anteeksi nuorelle urokselle. Skrim on vähän kovempi ja tietää enemmän mitä tahtoo. Pitko taasen on kiltti, kuuliainen, miellyttämishaluinen ja ehkä jopa vähän turhan herkkis. Vähän kovempi luonne ei olisi pahitteeksi Pitkon kohdalla, mutta ei se missään tapauksessa liian herkkä ole. Pitko on aina ollut vähän vaatimattomampi, mutta Skrim taas sellainen kovistelija ja joka paikassa esillä oleva. Silti Pitko on noussut näistä omaksi suosikikseni ja treenaakin nykyisin ihan yhtä paljon kuin Skrim.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti