torstai 21. toukokuuta 2015

Pentusiaaaa

Pitkästä aikaa voisin jotain blogin raapustella. Tänään päätin, että kaunis ja ihastuttavan energinen Xara-neitokainen jää sittenkin kotio kasvamaan. Onhan neitokainen aloittanut kisauraa jo varsin mallikkaasti valioituen flyballista ja kaippa se saa pikapuoliin myös puuttuvat pisteet koiratanssista. Tanssahtelemassa Xaria on käynyt kahden muun koiran kanssa erikoiskilpailussa. Upea show, jos itseään kehtaa kehua. Tanssikappaleena on ABBAn Money, money, money. Sillä jo kelpaa tanssia.

Tänään on astutettu kauan odottamani yhdistelmä: BH Hk1 RH-FL B RH-W-A vKTV-H vOVP-11 vFIN, vGER, vFRA, vSWE, vDK, vNOR, vEST, vKANS & vPOHJ JVA vFIN TVA vVPVA vFIN NVA vAVA Ternen Åfelia x BH Vk3 Hk2 Fh2 vFIN KVA & NVA RH-T B vKTV-F Ärrälän Ääliö Äpärä. Kikalla olisi ollut aivan mieletöntä jatkaa tuota kevyemmän ja "käyttölinjaisemman" tollerin kasvatusta, mutta käytin jo Kikan siskoa V2-pentueen emänä, joten toivottavasti sieltä tämä havittelemani linja jatkuu.

Isän takaa löytyy suvun puolesta vähän harvinaisempaa herkkua, mutta on tuota Äpärän emän puolen sukua nähty jo Ternen C2-pennuissa. Äpärän emä on C2-pentujen isän sisko. Äpärän emä oli loistava ja kaunis Fazia, joka kisasi menestyksekkäästi Sigitiuksen kanssa useammassa lajissa. Sigitius onkin varannut Kikka x Äpärä pennun, jotta saisi itselleen palan Faziaa takaisin. Kellekään en ole näistä pennuista luvannut koiratanssikoiraa. Sitä meinaan hakattiin niin paljon Äpärän kanssa, että sille saatiin 1-3sija. Melkein 500pistettä saatiin kerättyä ennenkuin tuo hurtta sai vihdosta viimein 1-sijan. Meinasi jo usko loppua, mutta totesin, että kyllä näillä pisteillä on pakko valioitua. Sigitius lupasikin pennustaan leipoa oikean tanssitähtösen.

Pidän valtavasti tuosta Kikka x Äpärä-yhdistelmästä. Sempä takia kaksi pentua pitäisi lähteä sijoitukseen. Toinen menee Jennalle ja toinen toivottavasti Seijalle. Seija on ollut jo pisempään hiljaiselolla, joten toivon, että intoa vielä tälle pennulle riittää. Sigitius ja Frisky ovat myös varanneet pennut. Toivottavasti pentuja tulisi siis ainakin neljä. 

Sijoitimpa muuten Catacogerin I-pentueesta pennun (aikoja sitten) Seijalle. Iibi on todella viehättävä neitokainen, joka on aloittanut kisauraansa varsin vakuuttavasti. Batter on kateellisena katsellut vierestä, koska hän olisi ehdottomasti halunnut nartun, mutta sitten syntyikin kaksi narttua, jotka oli varattu muualle ja pentueen ainokainen uros Isoro, joka jäi Batterille kotio kasvamaan.

Jottei kaikki olisi aina pelkkää iloa niin Batterilta tuli myös suru-uutinen. Yksi rakkaimpia ja kaikkien aikojen menestyneimpiä kasvattejani oli nukkunut pois. BH Vk2 Jk2 Hk2 RH-FL A vOVP-10 & -11 vNM-09 & -10 & -11 vFIN NVA vAVA vFBV vJM-09 vNJM-10 vGERJM-11&-14 vDJKM-11 vESTJM-11 vFIN, vFRA, vGER, vSWE, vNOR, vEST JVA, vDK vPOHJ & vKANS JVA Ternen Jaloux "Lexa" on ensimmäinen koira mejän historiassa, joka valioitui kaikista maista, jota mejässä voi kisata. Se oli myös kolmelta peräkkäiseltä vuodelta nomemestari ja kahdelta vuodelta oppinut vesipelastaja. Kokemusta Lexalle tuli useammankin lajin parista ja potentiaalia olisi varmasti ollut enemmänkin, mutta ohjaajan mielenkiinto ei riittänyt. Lexa oli ehdottomasti yksi upeimpia harrastuskoiria mitä olen nähnyt.

Lexa jätti jälkeensä Ternen O2-pentueen, jotka ovat näyttäneet taitojaan useammankin lajin parissa jo. Emänä pentueelle oli Ternen Miaulement "Mia", joka on ollut myöskin harrastuskoirana todella hyvä. O2-pentueeseen syntyi kaksi urosta ja yksi narttu. Adolf jäi kotiin, vaikka en uskonut tästä pentueesta tulevan "juuri sitä pentua" (koska suku on yleinen), mutta kuinkas kävikään. Annoin pikku sormen ja se vei koko käden vai miten se juttu menikään. Yksi elämäni monista miehistä. Käsittämätön koira, en olisi sen ikinä uskonut täyttävän niitä valtavia saappaita joihin se astui. Lexa jätti aivan upean pojan, josta olen todella tyytyväinen.

Eipä Adolfin veli Micka ja sisko Aple nekään mitään huonoja koiria ole. Tekevät töitä loistavasti ja ne ovat myös taitaneet hömppälajien (tanssi, fly, agi) salat. Batter ainakin on kehunut hyvin vuolain sanoin omaansa ja eipä tuo Kurriksen Aplekaan kauheasti huonommaksi ole jäänyt, vaikka kehuja ei niin ole kuulunutkaan. :) Eipä täällä siis varmaan mitään uutta ole tapahtunut, kun 2014 vuoden tammikuussa syntynyttä pentuetta pitää vatvoa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti